ΔΙΕΘΝΗ

Eπιχείρησαν να κάψουν το εργοτάξιο της Tesla

eπιχείρησαν-να-κάψουν-το-εργοτάξιο-της-t-575938

Την ώρα που η Tesla προσπαθεί να ξεπεράσει τους σκοπέλους που δυσχεραίνουν την ανέγερση του πρώτου της Gigafactory στην Ευρώπη, προέκυψε ένα ακόμα ξαφνικό πρόβλημα.

Σύμφωνα με το Reuters, τις βραδινές ώρες της Τρίτης ξέσπασε πυρκαγιά στο εργοτάξιο του εργοστασίου της αμερικανικής εταιρείας στο Grunheide της Γερμανίας, απειλώντας παράλληλα το δάσος της περιοχής. Παρ’ όλα αυτά η κατάσβεση της πυρκαγιάς έγινε έγκαιρα.

Επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχων του γραφείου εγκληματικών ερευνών LKA, το Reuters αναφέρει πως η πυρκαγιά προκλήθηκε κατόπιν ζημιάς στα καλώδια τροφοδοσίας. Την ευθύνη ανέλαβε μέσω επιστολής η ακροαριστερή ομάδα ακτιβιστών Vulkangruppe.

«Το βράδυ της 25ης προς 26ης Μαΐου, κόψαμε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο εργοτάξιο των εγκαταστάσεων της Tesla στο Grunheide δίπλα στο Βερολίνο και έξι καλώδια μεγάλης ισχύος πάνω από το έδαφος.»

Οι αρχές προσώρας δεν επιβεβαιώνουν αν επρόκειτο για εμπρησμό ή ατύχημα, όπως ωστόσο αναφέρουν μέσω Twitter, όλα συντείνουν πως η ζημιά στα καλώδια προκλήθηκε μετά από ανθρώπινη παρέμβαση.

«Η ερευνητική ομάδα της LKA βρίσκεται στον χώρο του συμβάντος και διενεργεί έρευνες», δήλωσε ένας αστυνομικός το πρωί της Τετάρτης. Στο σημείο είχαν καταφτάσει τουλάχιστον 20 αστυνομικοί και εκπαιδευμένα σκυλιά.

Οι έρευνες συνεχίζονται με ακατάπαυστους ρυθμούς.

Πονοκέφαλος η ανέγερση του εργοστασίου

Το συγκεκριμένο συμβάν έρχεται να προστεθεί στην πλειάδα προβλημάτων που εμποδίζουν την Tesla να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του εργοστασίου.

Η μάρκα αδυνατεί να εξασφαλίσει την τελική άδεια δόμησης, ενώ δυσκολίες συναντώνται και στην κατασκευή της μονάδας όπου θα παράγονται οι μπαταρίες.

Επιπροσθέτως, σε πρόσφατη τακτική επιθεώρηση που διενήργησαν οι αρχές διαπιστώθηκε πως κάποιοι σωλήνες δεν ήταν κατάλληλοι για βιομηχανικά λύματα, γεγονός που συνιστά απειλή για το πόσιμο νερό της περιοχής.

Στόχος της Tesla ήταν το εργοστάσιο να είναι έτοιμο μέχρι τα μέσα του έτους, με την ετήσια παραγωγική δύναμη να φτάνει τις 500.000 μονάδες. Η έναρξη, ωστόσο, της παραγωγής δεν αναμένεται να γίνει πριν το 2022.

[newsauto.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου