ΔΙΕΘΝΗ

Έφτασαν οι πρώτες βοήθειες από την Κίνα στις Φιλιππίνες

έφτασαν-οι-πρώτες-βοήθειες-από-την-κίν-575831

Έντονη κατακραυγή εισέπραξε η Κίνα επειδή δεν έκανε περισσότερα για να βοηθήσει τα θύματα του τυφώνα Χαϊγιάν στις Φιλιππίνες. Την Τρίτη έφτασε στους πληγέντες η πρώτη ανθρωπιστική βοήθεια από το Πεκίνο.

Ο απολογισμός των νεκρών από τη θεομηνία έχει φτάσει τις 4.000 και τα σωστικά συνεργεία κάνουν απεγνωσμένες προσπάθειες να παράσχουν βοήθεια στους πληγέντες. 18.000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και 1.600 αγνοούνται.

4.000.000 άνθρωποι υπολογίζεται ότι είναι χωρίς στέγη.

Ένα φορτηγό αεροπλάνο, το οποίο κουβαλούσε σκηνές και κουβέρτες, προσγειώθηκε στην πόλη Κεμπού, κεντρικά των Φιλιππίνων, μετέδωσε την Τρίτη η κινεζική κρατική τηλεόραση.

Ένας αξιωματούχος της κινεζικής πρεσβείας δήλωσε ότι το φιλιππινέζικο υπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας και Ανάπτυξης θα διανείμει τις προμήθειες στα θύματα που έχουν χάσει τα σπίτια τους στην πόλη Κεμπού και σε όσες περιοχές έχουν πληγεί περισσότερο από τον τυφώνα.

Η Κίνα –η δεύτερη μεγαλύτερη παγκόσμια οικονομία- είχε ανακοινώσει αρχικά ότι θα διέθετε 200.000 δολάρια, ωστόσο στη συνέχεια αύξησε το ποσό στο 1,64 εκατομμύρια δολάρια. Την Κυριακή η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ήταν έτοιμη να στείλει ιατρικές ομάδες και ομάδες διάσωσης.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κινητοποιήσει περίπου 50 πλοία και αεροσκάφη, ενώ γίνεται η παράδοση των προμηθειών με ελικόπτερα. Οι ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει πως θα διαθέσουν περίπου 37 εκατομμύρια σε ανθρωπιστική βοήθεια.

news.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου