ΔΙΕΘΝΗ

Κύμα επιθέσεων αυτοκτονίας στη Συρία

κύμα-επιθέσεων-αυτοκτονίας-στη-συρία-575228

Πολλές επιθέσεις αυτοκτονίας με παγιδευμένα αυτοκίνητα σημειώθηκαν σήμερα στην στρατηγικής σημασίας επαρχία Κάλαμουν, βόρεια της Δαμασκού, όπως ανακοίνωσε μια συριακή μη κυβερνητική οργάνωση και μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επτά σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μια διπλή επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο μπροστά από ένα σημείο ελέγχου του στρατού και μια έδρα της υπηρεσίας πληροφοριών του στρατού στην είσοδο της Ναμπέκ, 80 χιλιόμετρα από την συριακή πρωτεύουσα.

Οι επιθέσεις αυτές, που διαπράχθηκαν από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε και του Μετώπου αλ Νόσρα, σημειώθηκαν την επομένη της εκδίωξης από τον στρατό των τζιχαντιστών από την πόλη Κάρα, που βρίσκεται επίσης στην επαρχία Κάλαμουν κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο.

Οι ομάδες των τζιχαντιστών απείλησαν με αντίποινα, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Πάντως μια πηγή των συριακών δυνάμεων ασφαλείας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι μόνο μία επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο σημειώθηκε σε σημείο ελέγχου του στρατού στην Ναμπέκ.

«Οι στρατιώτες στο σημείο ελέγχου σταμάτησαν ένα αυτοκίνητο που θεώρησαν ύποπτο και ο οδηγός, που έφερε μια ζώνη με εκρηκτικά, προσπάθησε να διαφύγει, όμως τον σκότωσαν. Παρόλα αυτά το αυτοκίνητο εξερράγη», εξήγησε η πηγή αυτή, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, διευκρινίζοντας ότι υπάρχουν «θύματα».

Επίσης το πρακτορείο Sana μετέδωσε ότι σημειώθηκαν δύο επιθέσεις αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο μπροστά από το νοσοκομείο Μπάσελ στην Ντέιρ Ατίγια, μια πόλη στην οποία ζουν κυρίως χριστιανοί και η οποία είναι υπό τον έλεγχο του στρατού.

«Πολλοί φύλακες σκοτώθηκαν, στη συνέχεια οι τρομοκράτες εισέβαλαν στο νοσοκομείο με στόχο να πάρουν μηχανήματα, όμως ο στρατός κατάφερε να τους εκδιώξει», σύμφωνα με το Sana.

Παράλληλα οι μάχες μαίνονται και σε άλλες περιοχές της επαρχίας Κάλαμουν, κυρίως στην Γιαμπρούντ, προπύργιο των εξεγερμένων το οποίο βομβαρδίστηκε σήμερα από τον στρατό. Αεροπλάνα διεξήγαγαν επιχειρήσεις στα περίχωρα της Ντέιρ Ατίγια και οκτώ εξεγερμένοι σκοτώθηκαν σε μάχες, ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο.

newpost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου