ΔΙΕΘΝΗ

Νέο ναυάγιο με μετανάστες στη Μεσόγειο

νέο-ναυάγιο-με-μετανάστες-στη-μεσόγει-570761
Σε υγρό τάφο μετατράπηκε για μία ακόμη φορά η Μεσόγειος, για 400 ανθρώπους που αναζητούσαν μία καλύτερη τύχη σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Σύμφωνα με την οργάνωση «Σώστε τα παιδιά», μεταξύ των θυμάτων ήταν και «πολλοί νέοι άνδρες, πιθανότατα ανήλικοι»Ταξιδεύοντας από τη Λιβύη, με προορισμό την Ιταλία, οι πρόσφυγες βρήκαν τραγικό θάνατο, όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε, όπως μετέδωσε το βράδυ της Τρίτης το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο τη μη κυβερνητική οργάνωση «Σώστε τα παιδιά».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργάνωσης, η οποία βασίστηκε στις μαρτυρίες επιζώντων που διασώθηκαν από ένα άλλο πλοίο και μεταφέρθηκαν σε ιταλικό λιμάνι, μεταξύ των θυμάτων ήταν και «πολλοί νέοι άνδρες, πιθανότατα ανήλικοι».

Η οργάνωση παράλληλα αναφέρει ότι από τις 11 μέχρι τις 13 Απριλίου αποβιβάσθηκαν στις ακτές της Κάτω Ιταλίας περισσότεροι από 5.100 μετανάστες, ανάμεσά τους και 450 παιδιά εκ των οποίων 317 χωρίς τους γονείς τους ή άλλους συγγενείς.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των τελευταίων αφιχθέντων στην Απουλία και στην Καλαβρία, η κατάσταση στην Λιβύη φέρεται να είναι όλο και πιο ακραία, κάτι που είναι εμφανές και στους δρόμους των διαφόρων πόλεων.

Από τις 11 μέχρι τις 13 Απριλίου αποβιβάσθηκαν στις ακτές της Κάτω Ιταλίας πάνω από 5.100 μετανάστεςΟι δουλέμποροι, όπως κατήγγειλαν οι διασωθέντες στην οργάνωση «Σώστε τα παιδιά», συνέχιζαν να ζητούν χρήματα από τους συγγενείς τους, κρατώντας τους σε αποθήκη κοντά στην Τρίπολη και απειλώντας συνεχώς ότι θα τους δολοφονούσαν.

Εξάλλου, το μεσημέρι της Τρίτης, Λίβυοι δουλέμποροι άνοιξαν πυρ σε θαλάσσια όπου βρισκόταν ιταλικό ρυμουλκό για να καταφέρουν να ξαναπάρουν μαζί τους πλεούμενο από το οποίο είχαν μόλις αποβιβασθεί εκατοντάδες πρόσφυγες.

Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα και οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στην ξηρά με ιταλικά ταχύπλοα.Την ίδια στιγμή, η ιταλική ακτοφυλακή περισυνέλεξε περισσότερους από 5.500 μετανάστες, που επέβαιναν σε σκάφη τα οποία βρίσκονταν σε κίνδυνο στη Μεσόγειο, σε διάστημα μόλις τριών ημερών.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Απριλίου 2015, 22:40

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου