ΔΙΕΘΝΗ

Πρόστιμο 3.000 ευρώ σε αγρότη που βοήθησε λαθρομετανάστες

πρόστιμο-3-000-ευρώ-σε-αγρότη-που-βοήθησε-λ-570557

Πρόστιμο 3.000 ευρώ με αναστολή επιβλήθηκε σήμερα από τη γαλλική Δικαιοσύνη σε έναν Γάλλο αγρότη, τον Σεντρίκ Ερού, επειδή βοήθησε λαθρομετανάστες να περάσουν παράνομα στη Γαλλία από την Ιταλία.

Το όνομα του αγρότη αυτού, ο οποίος ζει στην περιοχή της κοιλάδας Ρουαγιά, στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, βρίσκεται πλέον στα χείλη όλων των Γάλλων, είτε με θετικό τρόπο, από αυτούς που επικροτούν την πράξη του, είτε με αρνητικό από αυτούς που την επικρίνουν.

Η μετανάστευση αποτελεί ένα από τα καυτά πολιτικά θέματα τη φετεινή χρονιά των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, με πολλούς ψηφοφόρους να ανησυχούν για την εισροή στη χώρα τους ανθρώπων οι οποίοι εγκατέλειψαν τις χώρες τους στη Μέση Ανατολή και την Αφρική για να γλιτώσουν από τους πολέμους ή την φτώχεια.

Ο 37χρονος Ερού, ο οποίος επιδοκιμάστηκε και θεωρείται ήρωας μεταξύ αυτών που πιστεύουν ότι η ενέργειά του αυτή ήταν μια καθαρά ανθρώπινη πράξη, ορκίστηκε βγαίνοντας από το δικαστήριο να συνεχίσει να κάνει το ίδιο.

“Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Δεν θα σταματήσουμε εξαιτίας της απειλής ενός νομάρχη ή τις προσβολές ενός ή δύο πολιτικών. Θα συνεχίσουμε γιατί είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε”, σημείωσε ο ακτιβιστής κατά την έξοδό του από το δικαστήριο και επευφημούμενος από περίπου 200 ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το ποινικό δικαστήριο της Νίκαιας όπου εκδικάστηκε η υπόθεσή του.

“Δεν τους βοηθούν αυτούς τους ανθρώπους επειδή είναι μαύροι ή μετανάστες ή για λόγους εθνικής ή ευρωπαϊκής πολιτικής. Όταν βλέπω ανθρώπους σε δύσκολη θέση στην άκρη του δρόμου, εγώ τους βοηθάω”, πρόσθεσε ο Ερού.

Ο εισαγγελέας της Νίκαιας ζήτησε οκτάμηνη αναστολή της εφαρμογής της καταδίκης του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου