ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Στοιχεία ότι δολοφονήθηκε 18χρονη που αρνήθηκε να παντρευτεί τον ξάδερφό της

ιταλία-στοιχεία-ότι-δολοφονήθηκε-18χρο-569603

H ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera αναφέρεται αναλυτικά, σήμερα, στην υπόθεση της εξαφάνισης και πιθανής δολοφονίας της δεκαοκτάχρονης Σαμάν Αμπας, η οποία ζούσε με την οικογένειά της σε αγροτική περιοχή έξω από την Μπολόνια.

Από το τέλος Απριλίου, η κοπέλα έχει εξαφανιστεί. Σύμφωνα με τους Ιταλούς εισαγγελείς οι γονείς της, ο αδελφός της, ο θείος της και τα δυο ξαδέλφια τής της στέρησαν την ζωή. Αιτία του βάρβαρου, δολοφονικού μένους τους, το ότι η Σαμάν δεν δέχθηκε να επιστρέψει στο Πακιστάν για να παντρευτεί, με «υποχρεωτικό γάμο», έναν ξάδερφό της.

Σύμφωνα με την Corriere, ο αδελφός της επιβεβαίωσε στους δικαστικούς ότι η δεκαοκτάχρονη δολοφονήθηκε από τον θείο της, Ντάνις, το βράδυ τις 30ής Απριλίου. Όλα δείχνουν ότι η Σαμάν, ουσιαστικά, έπεσε σε παγίδα που της είχαν στήσει, πρώτα απ΄όλα, οι γονείς της.

Το ασυγχώρητο «κρίμα» της κοπέλας, ήταν ότι ήθελε να ζήσει ελεύθερη, να σπουδάσει, να μπορεί να συναναστρέφεται τους Ιταλούς συνομήλικούς της και να αποφασίσει η ίδια για τα επόμενα βήματά της.

Τα ξαδέλφια της, σύμφωνα με ότι διαρρέει από την εισαγγελία, φέρονται να έσκαψαν, μαζί με τον θείο της, τον λάκκο στον οποίο τοποθετήθηκε το πτώμα της κοπέλας, κοντά στο σπίτι στο οποίο ζούσε. Καραμπινιέροι και αστυνομικοί, με έρευνες που ξεκίνησαν πριν από ένα μήνα, προσπαθούν να εντοπίσουν το ακριβές σημείο.

Σήμερα, στο μεταξύ, η Ένωση Ισλαμικών Κοινοτήτων Ιταλίας UCOII ανακοίνωσε ότι απορρίπτει κάθε μορφή υποχρεωτικού, προσυμφωνημένου γάμου, αλλά και κλειτοριδεκτομής, διότι «πρόκειται για συμπεριφορές χωρίς κανένα είδος θρησκευτικής δικαιολογίας και –κατά συνέπεια– πρέπει να καταδικάζονται και, προπαντός, να προλαμβάνονται».

[newsit.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου