ΔΙΕΘΝΗ

Συντριβή ιδιωτικού αεροσκάφους στην Ιταλία: Νεκροί οι κολυμβητές Ροσέτι και Λομπίνι

συντριβή-ιδιωτικού-αεροσκάφους-στην-56948

Δύο Iταλοί κολυμβητές, ο Φάμπιο Λομπίνι και ο Τζιοέλε Ροσέτι, σκοτώθηκαν σε αεροπορικό δυστύχημα το πρωί της Κυριακής, όπως ανακοίνωσε η Ιταλική Ομοσπονδία Κολύμβησης (FIN).

Το ιδιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη έξω από την Ρώμη, κοντά σε μια πόλη 45.000 κατοίκων. Αυτόπτεις μάρτυρες είπαν πως είδαν το αεροσκάφος τους να βγάζει φλόγες αμέσως μετά την απογείωση τους από το αεροδρόμιο «Le Grugnole».

Ο 23χρονος Ροσέτι ήταν φοιτητής ιατρικής, κολυμβητής και αυτός που οδηγούσε το αεροσκάφος καθώς είχε δίπλωμα χειριστή. Ο 22χρονος Λομπίνι ήταν φιναλίστ στα 200 μ. πεταλούδας στο European Championship σε 25άρα πισίνα το 2017. Τα πτώματα των δύο νεαρών βρέθηκαν καμμένα μέσα στο αεροπλάνο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, το ιδιωτικό αεροσκάφος απογειώθηκε λίγο μετά τις 10.30 το πρωί της Κυριακής και περίπου 20 δευτερόλεπτα μετά τυλίχτηκε στις φλόγες μετά από έκρηξη του κινητήρα. Η ANSV, η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας των Πτήσεων, ερευνά τις ακριβείς αιτίες του δυστυχήματος.

«Η Ομοσπονδία, σοκαρισμένη και έκπληκτη, εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της προς την οικογένεια, τους φίλους και τις οργανώσεις στις οποίες ήταν μέλη», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της FIN.

[cnn.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου