ΔΙΕΘΝΗ

Βεγγάζη: Έκκληση για πολιτική ανυπακοή μετά από αιματηρές συγκρούσεις

βεγγάζη-έκκληση-για-πολιτική-ανυπακο-566419

Τοπικοί ηγέτες της Βεγγάζης προέτρεψαν την Τρίτη σε πολιτική ανυπακοή τους κατοίκους της πόλης της ανατολικής Λιβύης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις βιαιότητες που σημειώθηκαν μετά τις αιματηρές συγκρούσεις ανάμεσα στο στρατό και οργάνωση σαλαφιστών.

Το τοπικό συμβούλιο της Βεγγάζης κάλεσε σε τριήμερη «πολιτική ανυπακοή» από την Τρίτη, κυρίως με την πραγματοποίηση απεργιών και κήρυξε εθνικό πένθος, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Βίαιες συγκρούσεις σημειώθηκαν για πολλές ώρες τη Δευτέρα ανάμεσα στις ειδικές δυνάμεις του τακτικού στρατού και σε μέλη της σαλαφιστικής οργάνωσης Άνσαρ Ασαρία, με αποτέλεσμα το θάνατο επτά ανθρώπων και τον τραυματισμό 50, σύμφωνα με έναν τελευταίο απολογισμό από το λιβυκό υπουργείο Υγείας.

Το πρωί της Τρίτης επικρατούσε ηρεμία στη Βεγγάζη, σε πολλά σημεία της οποίας έχει αναπτυχθεί ο στρατός. Στην πόλη μετέβη τη Δευτέρα το βράδυ ο πρωθυπουργός Αλί Ζεϊντάν για να συνομιλήσει με αξιωματούχους αρμόδιους για την ασφάλεια της πόλης.

Ο υπουργός Άμυνας Αμπντάλα Αλ Τένι δήλωσε, εξάλλου, ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου βρίσκονται σε επαφή με την Άνσαρ Ασαρία που ζητεί ασφαλή δίοδο για να αποσυρθεί από την πόλη μαζί με τον εξοπλισμό της.

naftemporiki.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου