ΔΙΕΘΝΗ

Κύπρος: Mε βαριές κατηγορίες οδηγείται στο δικαστήριο ο δήμαρχος Πάφου

κύπρος-mε-βαριές-κατηγορίες-οδηγείται-56557

Τις κατηγορίες της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, των γραπτών απειλών για φόνο, της παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία, της αποστολής ενοχλητικών και απειλητικών μηνυμάτων και της δημόσιας βλάβης έχει προσάψει η Αστυνομία στον δήμαρχο Πάφου, Σάββα Βέργα, ο οποίος οδηγείται, την Πέμπτη, ενώπιον του δικαστηρίου.

Η Αστυνομία θα ζητήσει από το δικαστήριο διάταγμα κράτησης του δημάρχου για διευκόλυνση των ανακρίσεων στην υπόθεση διαχωρισμού οικοπέδων.

Με βάση τα στοιχεία που έχει η αστυνομία, τα όσα ανέφερε στην κατάθεσή του ο Σάββας Βέργας δεν συμπίπτουν με τα τηλεπικοινωνιακά του δεδομένα.

Σύμφωνα με τους ανακριτές, το πιο βασικό στοιχείο είναι το σημείο εκπομπής των μηνυμάτων από το κινητό τηλέφωνο της υπαλλήλου του δήμου, Μαρίας Σολομωνίδου, το οποίο είχε αγοράσει ο δήμαρχος, και το σημείο λήψης του μηνύματος στο κινητό του Σάββα Βέργα.

Από τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι και τα δύο τηλέφωνα λάμβαναν σήμα από την ίδια κεραία. Η περιοχή από την οποία είχαν σταλεί τα μηνύματα βρίσκεται σε απόσταση από το δημοτικό μέγαρο, στο οποίο ο Σάββας Βέργας δήλωσε ότι βρισκόταν, όταν «έλαβε απειλητικό μήνυμα».

Στην υπόθεση εμπλέκεται, εκτός από τον δήμαρχο και την υπάλληλο του δήμου, ο πατέρας της, ο οποίος φαίνεται να ήταν το πρόσωπο το οποίο κατόπιν οδηγιών φέρεται να έστειλε στις 28 Σεπτεμβρίου τα απειλητικά μηνύματα στον δημοτικό σύμβουλο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, τον δημοσιογράφο Κώστα Νάνο και τον δήμαρχο Πάφου.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου