ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μπολσονάρο υποστηρίζει ότι οι Ναζί …ήταν «αριστεροί»!

ο-μπολσονάρο-υποστηρίζει-ότι-οι-ναζί-564774

Κατά την επίσκεψή του στο μνημείο και μουσείο του Ολοκαυτώματος Γιάντ Βάσεμ στο Ισραήλ ο ακροδεξιός πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρο θέλησε να αλλάξει την ιστορία.

Το σχόλιο του Μπολσονάρο έρχεται σε καταφανή αντίφαση με τις πληροφορίες που αναφέρονται στην ιστότοπο του Μουσείου, ότι το ναζιστικό κίνημα στη Γερμανία προήλθε από ακροδεξιές, ριζοσπαστικές οργανώσεις που αντέδρασαν με αυτόν τον τρόπο στην άνοδο του κομμουνισμού.

Να σημειωθεί πως τον συγκεκριμένο ισχυρισμό, ότι δηλαδή οι Ναζί ήταν αριστεροί, τον προέβαλε πρόσφατα ο υπουργός Εξωτερικών της Βραζιλίας, Ερνέστο Αραούζο. Ο Μπολσονάρο όταν όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν συμφωνεί με τον υπουργό του, απάντησε: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, σωστά;» Συνέχισε κατόπιν, λέγοντας ότι η ονομασία του ναζιστικού κόμματος ήταν Εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό Κόμμα, περιλάμβανε δηλαδή τον όρο «σοσιαλιστικός».

Η επίσημη ονομασία ήταν Εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα. Παρά την ονομασία όμως, οι Ναζί ακολουθούσαν μια φασιστική και αντισημιτική –και όχι σοσιαλιστική– ιδεολογία.

[newsit.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου