ΔΙΕΘΝΗ

Συρία: Περίπου 500 Τούρκοι μάχονται στο πλευρό τζιχαντιστικών οργανώσεων

συρία-περίπου-500-τούρκοι-μάχονται-στο-π-564029

Περίπου 500 Τούρκοι υπήκοοι έχουν φύγει μέχρι σήμερα για τη Συρία με σκοπό να ενταχθούν στις τάξεις των τζιχαντιστών ανταρτών που πρόσκεινται στην Αλ Κάιντα και να πολεμήσουν το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών.

Μια έκθεση του υπουργείου την οποία επικαλούνται σε σημερινά δημοσιεύματά τους πολλές τουρκικές εφημερίδες, αναφέρει ότι οι άνδρες αυτοί έχουν ενταχθεί στο Μέτωπο Αλ Νόσρα και στο Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε.

«Ορισμένοι εκπαιδεύτηκαν σε στρατόπεδα της Αλ Κάιντα στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν», σημειώνει η εφημερίδα Ζαμάν.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου έχουν καταγράψει μέχρι σήμερα το θάνατο 13 Τούρκων που πολεμούσαν με το Μέτωπο Αλ Νόσρα ενώ γενικότερα τα τελευταία τρία χρόνια στη Συρία έχουν σκοτωθεί άλλοι 75 Τούρκοι πολίτες.

Η Τουρκία, που στηρίζει ανοιχτά τους αντάρτες οι οποίοι μάχονται το καθεστώς του Άσαντ, κατηγορήθηκε πρόσφατα από τους δυτικούς συμμάχους της για την υποτιθέμενη «ανοχή» της απέναντι στις φονταμενταλιστικές οργανώσεις που δρουν στη Συρία. Ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου έχει διαψεύσει κατ’ επανάληψη ότι η χώρα του βοηθά τους αντάρτες να διασχίζουν τα σύνορα ή ότι τους εφοδιάζει με όπλα.

Η Τουρκία φιλοξενεί στο έδαφός της περισσότερους από 600.000 σύρους πρόσφυγες.

newpost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου