ΔΙΕΘΝΗ

Αποπομπή του Μπερλουσκόνι ψήφισε η ιταλική Γερουσία

αποπομπή-του-μπερλουσκόνι-ψήφισε-η-ιτ-564017

Υπέρ της αποπομπής του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ψήφισε η Γερουσία της Ιταλίας, μετά την καταδίκη του για φορολογικές απάτες. Η απόφαση της Γερουσίας έχει άμεση ισχύ.

Κατά την ισχύουσα νομοθεσία, για τα επόμενα έξι χρόνια ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός δεν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για να εκλεγεί στο ιταλικό κοινοβούλιο.

«Κάναμε απλώς ό,τι μας επέβαλε ο νόμος, δεν είναι κάτι το εξαιρετικό, είναι ακριβώς αυτό το οποίο έπρεπε να γίνει», επισήμανε ο Ντάριο Στεφάνο, πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής της γερουσίας, που είχε εισηγηθεί να αποπεμφθεί ο Μπερλουσκόνι.

Ο ηγέτης της κεντροδεξιάς λίγο πριν από την ψηφοφορία της ολομέλειας της γερουσίας απευθύνθηκε σε πλήθος υποστηρικτών του που συγκεντρώθηκαν έξω από την κατοικία του, το μέγαρο Γκρατσιόλι, στο κέντρο της Ρώμης.

Ο μεγιστάνας του Τύπου καταφέρθηκε και πάλι κατά της «πολιτικοποιημένης δικαιοσύνης» και των «αριστερών δικαστών που θέλουν να βοηθήσουν την παράταξή τους να καταλάβει την εξουσία».

«Μπορούμε να δουλέψουμε, να κάνουμε πολλά, έστω και αν δεν είμαι πλέον στο κοινοβούλιο», πρόσθεσε ο Ιταλός καναλάρχης και πολιτικός επικαλούμενος το παράδειγμα του Μπέπε Γκρίλο —επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων— και του Ματέο Ρέντσι, δημάρχου της Φλωρεντίας, που όπως όλα δείχνουν πρόκειται να αναδειχτεί σύντομα επικεφαλής της κεντροαριστεράς.

«Είμαστε εδώ και θα παραμείνουμε εδώ, σας το υπόσχομαι, θα τραβήξουμε μπροστά», είπε στους υποστηρικτές του ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος χαρακτήρισε την σημερινή «ημέρα πένθους για τον νόμο, το δίκαιο και την δημοκρατία».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου