ΔΙΕΘΝΗ

Το ΕΚ ψηφίζει στην Ολομέλεια το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID

το-εκ-ψηφίζει-στην-ολομέλεια-το-ευρωπα-562732

Ψηφίζεται την Τρίτη 8 Ιουνίου στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID, το οποίο θα διευκολύνει την ελεύθερη μετακίνηση εντός ΕΕ από την 1η Ιουλίου.

Η Ολομέλεια της Συνόδου θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί. Θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με τον Επίτροπο Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερς και την πορτογαλική προεδρία και το βράδυ θα γίνει η ψηφοφορία, τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν την Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID θα εκδίδεται από τις κρατικές αρχές και θα είναι διαθέσιμο είτε σε ψηφιακή, είτε σε έντυπη μορφή.

Θα πιστοποιεί ότι κάποιος έχει εμβολιαστεί κατά του κοροναϊού ή έχει πρόσφατο αρνητικό αποτέλεσμα τεστ ή έχει αναρρώσει από τη μόλυνση.

Ένα κοινό ευρωπαϊκό πλαίσιο θα επιτρέπει στα κράτη μέλη να εκδίδουν πιστοποιητικά, τα οποία είναι διαλειτουργικά, συμβατά, ασφαλή και επαληθεύσιμα εντός της ΕΕ.

«Τα κράτη μέλη θα πρέπει να αποφύγουν την επιβολή επιπλέον ταξιδιωτικών περιορισμών, όπως η καραντίνα, η απομόνωση ή η διενέργεια ελέγχων, εκτός αν θεωρούνται απαραίτητοι και αναλογικοί για την προστασία της δημόσιας υγείας», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου