ΔΙΕΘΝΗ

Ονδούρα: Εκτεταμένη νοθεία καταγγέλλει η Αριστερά

ονδούρα-εκτεταμένη-νοθεία-καταγγέλλ-562627

Ο υποψήφιος της Δεξιάς στην Ονδούρα, Χουάν Ορλάντο Ερνάντες ανακηρύχθηκε και επίσημα νικητής των εκλογών στη χώρα, την ώρα που η Αριστερά καταγγέλλει εκτεταμένη νοθεία και καλεί τους πολίτες σε διαδήλωση του Σάββατο.

Παρά το γεγονός ότι η καταμέτρηση των ψήφων δεν είχε ολοκληρωθεί ο πρόεδρος του ανώτατου εκλογικού δικαστηρίου, Νταβίντ Ματαμόρος, επιβεβαίωσε τη νίκη του Ερνάντες.

“Τα στοιχεία που δημοσιοποιούμε σήμερα δείχνουν σαφώς ότι νικητής των γενικών εκλογών είναι ο Χουάν Ορλάντο Ερνάντες”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ματαμόρος στον ρ/σ “Globo” και πρόσθεσε: “Τις προσεχείς ημέρες θα δημοσιεύσουμε την επίσημη διακήρυξη, μόλις καταμετρηθεί το σύνολο των ψήφων”.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως πως το ανώτατο εκλογικό δικαστήριο της Ονδούρας είχε χαρακτηρίσει το αποτέλεσμα “μη αναστρέψιμο” ήδη από την Δευτέρα.

Τα αποτελέσματα δίνουν 35,88% στον Ερνάντες και 29,14% στην Σιομάρα Κάστρο υποψήφια της Αριστεράς που είναι σύζυγος του πρώην Προέδρου της χώρας, Σελάγια που ανετράπη μετά το πραξικόπημα του 2009.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου