ΔΙΕΘΝΗ

Ινδονησία: Η χώρα ενισχύει τα νοσοκομεία εν μέσω μιας νέας έξαρσης κρουσμάτων

ινδονησία-η-χώρα-ενισχύει-τα-νοσοκομε-562620

Οι ινδονησιακές αρχές έχουν στρατολογήσει περισσότερους γιατρούς και νοσηλευτές σε δύο περιοχές των νησιών Ιάβα και Μαδούρα αφού νοσοκομεία εκεί έφθασαν σε σημείο πληρότητας εν μέσω αύξησης στα κρούσματα κοροναϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας.

Ειδικοί του τομέα υγείας και αξιωματούχοι εκφράζουν ανησυχίες για τον κίνδυνο μιας ευρύτερης έκρηξης νέων κρουσμάτων πυροδοτούμενης από παραλλαγές και από την αύξηση των ταξιδιών τον περασμένο μήνα καθώς πολλοί πολίτες στη χώρα αυτή με τον μεγαλύτερο μουσουλμανικό πληθυσμό μετέβησαν στις γενέτειρές τους για διακοπές μετά το Ραμαζάνι.

Στην περιοχή Κούντους στην Ιάβα και στο Μπανγκαλάν του γειτονικού νησιού Μαδούρα η πληρότητα των νοσοκομείων πλησίασε το 90%, σύμφωνα με ρεπορτάζ των μμε.

«Υπάρχουν περιοχές ή εστίες όπου σημειώνεται μεγάλη αύξηση», είπε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας Μπούντι Γκουνάντι Σαντικίν επισημαίνοντας, εκτός από τις ιατρικές ενισχύσεις, ότι κάποιοι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλες πόλεις για θεραπεία.

Στην Κούντους περίπου 300 εργαζόμενοι στον υγειονομικό τομέα έχουν μολυνθεί με covid, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Αξιωματούχοι υγείας στις περιοχές αυτές δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για να σχολιάσουν.

Στο μεταξύ, στην Μαντούγκ, την πρωτεύουσα της πολυπληθέστερης επαρχίας της χώρας, της Δυτικής Ιάβας, η πληρότητα των νοσοκομείων ανέρχεται σε 79%, όπως είπε ο επικεφαλής της υγειονομικής υπηρεσίας της πόλης, Αχιάνι Ρακσαναγκάρα.

Η Ινδονησία, η οποία είναι μια από τις περισσότερο πληγείσες από την πανδημία χώρες της Ασίας, έχει καταγράψει περίπου 1,86 εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού και πάνω από 51.000 θανάτους από covid. Σήμερα αναφέρθηκαν 6.993 νέα κρούσματα, η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων από τις 4 Μαρτίου.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου