ΔΙΕΘΝΗ

Ακρόαση από τον Πάπα ζητεί η σύντροφος του Μπερλουσκόνι

ακρόαση-από-τον-πάπα-ζητεί-η-σύντροφος-562558

Ακρόαση από τον πάπα Φραγκίσκο ζήτησε στο πλαίσιο συνέντευξής της στην εφημερίδα Corriere della Sera η σύντροφος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Φραντσέσκα Πασκάλε.

«Απευθύνω μια έκκληση προσωπικά στον Πάπα. Να με δεχθεί για να ακούσει όλη την πραγματική ιστορία του Μπερλουσκόνι», δήλωσε η κ. Πασκάλε.

«Ήθελα να ζητήσω από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να προχωρήσει σε απονομή χάριτος. Τα παιδιά του είχαν την ίδια πρόθεση. Καταλάβαμε, όμως , ότι θα του κάναμε ψυχολογικό βιασμό, διότι είναι αθώος. Όπως και ότι στο προεδρικό μέγαρο θα βρίσκαμε μόνον μια κλειστή πόρτα», υποστήριξε η ίδια.

«Ο Σίλβιο δεν περνά φάση κατάθλιψης. Έχει μέσα του θυμό, τον θυμό όσων έχουν υποστεί αδικία. Αν έχει σχέδια να επιστρέψει στο κυβερνητικό μέγαρο; Ο Μπερλουσκόνι δεν έχει ανάγκη από αξιώματα, έχει ένα όραμα: να απελευθερώσει την χώρα μας. Και θα τα καταφέρει», είπε ακόμη η σύντροφος του κεντροδεξιού πολιτικού και μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο.

Η ναπολιτάνα σύντροφος του κ. Μπερλουσκόνι συνέχισε: «ο Σίλβιο δεν είναι φτιαγμένος για να χαίρεται μόνος του τα λεφτά και τα πλούτη του. Θεωρεί την πολιτική ένα τρόπο για να μπορεί να προχωρεί σε αγαθοεργίες, να δωρίζει μέρος του εαυτού του. Εγώ ασφαλώς είμαι και θα είμαι κοντά του για πάντα».

Ο ηγέτης του κόμματος Forza Italia αποπέμφθηκε την Τετάρτη από τη Γερουσία της Ιταλίας εξαιτίας της οριστικής καταδίκης του για φορολογική απάτη από το ιταλικό ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο.

Η απόφαση σημαίνει ότι τα επόμενα έξι χρόνια ο πρώην πρωθυπουργός δεν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για να εκλεγεί στο ιταλικό κοινοβούλιο.

Ο κ. Μπερλουσκόνι συνεχίζει να αντιμετωπίζει δίκες για διάφορες υποθέσεις.

naftemporiki.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου