ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Το ΝΑΤΟ προκαλεί ακούραστα τη Ρωσία

πούτιν-το-νατο-προκαλεί-ακούραστα-τη-ρ-562335

Την οργή του για τις «επιθετικές ενέργειες», όπως τις χαρακτήρισε, του ΝΑΤΟ εξέφρασε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος αντέδρασε και σε προσωπικό επίπεδο μετά την ανακοίνωση του γενικού γραμματέα του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, Γενς Στόλτενμπεργκ περί της ενίσχυσης του ΝΑΤΟϊκού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο Ρώσος πρόεδρος, σε ομιλία του στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας, τόνισε πως «το ΝΑΤΟ προκαλεί ακούραστα τη Ρωσία να αντιδράσει εναντίον της Δύσης», κάνοντας επίσης αναφορά στις κατηγορίες περί εμπλοκής των μυστικών υπηρεσιών στις εκλογές των ΗΠΑ, αλλά και άλλων χωρών κυρίως στην Ευρώπη, το τελευταίο διάστημα.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναφέρθηκε στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, στη Βαρσοβία, το 2016, κατά την οποία η Ρωσία ονοματίστηκε και επισήμως ως «η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια της Συμμαχίας».

Όπως τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος, το ΝΑΤΟ επεκτείνει τις δυνάμεις του στην περιοχή πέριξ της ρωσικής επικράτειας ακριβώς «για να αποτελέσει την ασπίδα και να συγκρατήσει τα ρωσικά στρατεύματα».

Μετά την αναφορά του στο ΝΑΤΟ, ο Πούτιν εκδήλωσε την ικανοποίησή του για τη λειτουργία της υπηρεσίας, καθώς, όπως είπε, «οι μυστικές υπηρεσίες κατάφεραν να αντιμετωπίσουν πολλά και σοβαρά περιστατικά τρομοκρατίας» πριν αυτά εκδηλωθούν, στη διάρκεια του 2016.

(protothema.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου