ΔΙΕΘΝΗ

Μαζικές κινητοποιήσεις εργαζομένων στην EADS

μαζικές-κινητοποιήσεις-εργαζομένων-561983

Το γερμανικό συνδικάτο των εργαζομένων στον τομέα του μετάλλου IG Metall ανακοίνωσε σήμερα ότι 8000 εργαζόμενοι του ομίλου EADS συμμετείχαν στην ημέρα κινητοποίησης, που οργανώθηκε στα βόρεια της Γερμανίας, με αφορμή τους φόβους περί κατάργησης θέσεων εργασίας στην χώρα.

Η κεντρική διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Αμβούργο, όπου συγκεντρώθηκαν 3000 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της θυγατρικής της Airbus, υπογράμμισε σε δελτίο Τύπου το συνδικάτο.

Άλλες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν, επίσης, σε διαφορετικές μονάδες του ομίλου στη Βρέμη, το Σταντ, το Φάρελ, το Νόρντενχαμ και το Κίελο, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

«Ο όμιλος δεν πρέπει να σκέφτεται μόνο τους μετόχους, αλλά και το μέλλον των θέσεων εργασίας και των εργοστασίων.

Χρειαζόμαστε περισσότερες επενδύσεις και πάνω απ’ όλα καινοτομία, προκειμένου να διασφαλίσουμε τις 25.000 θέσεις εργασίας της EADS στα βόρεια της Γερμανίας» δήλωσε ο Μάινχαρντ Γκάικεν, επικεφαλής του συνδικάτου στην περιφέρεια, στο δελτίο τύπου.

Η κινητοποίηση αυτή πραγματοποιείται ως απάντηση στην απειλή για τις θέσεις εργασίας στον αμυντικό τομέα της EADS.

Τη Δευτέρα, ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού ομίλου αεροναυπηγικής, άμυνας και διαστημικής, Τομ Έντερς, δήλωσε ότι η μείωση του αριθμού των συμβάσεων στο πεδίο της άμυνας θα έχει επιπτώσεις για το εργατικό δυναμικό της μονάδας, σε μια συνέντευξή του σε γερμανικό περιοδικό.

Την ίδια ημέρα, η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung ανέφερε ότι η EADS εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει ένα εργοστάσιο της μονάδας Cassidian, που παράγει εξοπλισμό για τον τομέα της άμυνας, στα βόρεια του Μονάχου και να συγκεντρώσει τις δραστηριότητες της σε ένα άλλο εργοστάσιο στο νότια της βαυαρικής πόλης.

Μέχρι σήμερα, ο όμιλος, ο οποίος απασχολεί συνολικά 50.000 πρόσωπα στη Γερμανία, δεν έχει δώσει στην δημοσιότητα καμία λεπτομέρεια όσον αφορά τα σχέδιά του, τα οποία αναμένεται να παρουσιάσει πρώτα στην επιτροπή ευρωπαϊκής επιχειρηματικότητας του ομίλου. Αυτή θα συναντηθεί στις 9 Δεκεμβρίου στο Μόναχο.

newpost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου