ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Εφτιαξε προκαταβολικά τους τάφους των συγχωριανών του

κίνα-εφτιαξε-προκαταβολικά-τους-τάφο-560647

Η ιδιωτική πρωτοβουλία έχει μερικές φορές επιεικώς… περίεργες -αν όχι προκλητικά μακάβριες- ιδέες προκειμένου να βγάλει κέρδος με τους πιο απίστευτους τρόπους.

Ενας Κινέζος αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την σταθερά αυξανόμενη ανάγκη των συμπολιτών του για υστεροφημία, εξασφαλίζοντάς τους έναν πολυτελή χώρο ταφής και έναν προσεγμένο τάφο. Και μάλιστα, ενώ ζουν ακόμη!

Ο ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης έκτασης στα περίχωρα του Πεκίνου «υπεξαίρεσε» από τα δημοτολόγια όλα τα ονόματα των κατοίκων της περιοχής και έστησε τις ταφόπλακες οργανωμένα στο ιδιωτικό του νεκροταφείο, περιμένοντας τους πελάτες. Το παρατσούκλι του χώρου είναι πλέον «το νεκροταφείο των απέθαντων».

«Οσο αυξάνεται ο πλούτος των Κινέζων, τόσο περισσότερο τους ενδιαφέρει και ο χώρος στον οποίο θα αναπαυθούν, στην πορεία προς την άλλη ζωή. Η διαχείριση ενός νεκροταφείου είναι πλέον πραγματικά επικερδής. Αυτό που έκανε ο συγκεκριμένος τύπος ήταν να αρπάξει την ευκαιρία και να διαφημίσει τους τάφους του με αυτές τις ψεύτικες ταφόπλακες», υποστήριξε ένας κάτοικος της περιοχής.

Οι τοπικές Αρχές πάντως δεν το πήραν τόσο ελαφρά. Ενας αξιωματούχος σχολίασε ότι «πολύ δύσκολα μπορεί κανείς να θεωρήσει τίμιο να κλαπούν τα ονόματα των ανθρώπων και να αναρτηθούν σε ταφόπλακες. Θεωρούμε ότι υπήρξε παρανομία αλλά προς το παρόν ψάχνουμε στη νομοθεσία. Είναι πολύ πιθανό να διωχθεί για απάτη»…

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου