ΔΙΕΘΝΗ

Απέλυσε ξανά υπουργό μέσω twitter ο Τραμπ

απέλυσε-ξανά-υπουργό-μέσω-twitter-ο-τραμπ-559062

Με μια ανάρτηση στο twitter, ο Ντόναλντ Τραμπ ουσιαστικά ανακοίνωσε την… απόλυση της υπουργού Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Κίρστεν Νίλσεν. Το ίδιο είχε κάνει πριν από μερικούς μήνες με τον τότε υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησής του, Ρεξ Τίλερσον.

Ο Τραμπ επιβεβαίωσε με το tweet του την πληροφορία που είχε μεταδώσει νωρίτερα το CBS News για την παραίτηση της Νίλσεν. «Η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Κίρστεν Νίλσεν θα αποχωρήσει από τη θέση της και θα ήθελα να την ευχαριστήσω για τις υπηρεσίες της», ήταν η πρώτη ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου.

Στη δεύτερη έκανε γνωστό ότι Κέβιν ΜακΑλίναν, νυν διευθυντής της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων θα αναλάβει μεταβατικός υπουργός Εσωτερικών Ασφαλείας. «Είμαι βέβαιος ότι ο Κέβιν θα κάνει σπουδαία δουλειά».

Εδώ και μήνες υπήρχε η πληροφορία πως η Νίλσεν επρόκειτο να εκδιωχθεί από την κυβέρνηση Τραμπ. Η εφημερίδα The Wall Street Journal είχε γράψει από τον Νοέμβριο πως ο Αμερικανός πρόεδρος είχε αποφασίσει να την αντικαταστήσει. Εκείνο που προκαλεί αίσθηση είναι πως η Κίρστεν Νίλσεν συνόδευσε τον Ντόναλντ Τραμπ στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Καλιφόρνια και στο Καλέξικο, όπου χτίζεται μέρος του τείχους με το Μεξικό.

Κίρστεν Νίλσεν – Ντόναλντ Τραμπ στην Καλιφόρνια

Η 46χρονη Νίλσεν ανέλαβε τα καθήκοντά της στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2017. Τέθηκε επικεφαλής ενός υπουργείου με ευρείες αρμοδιότητες, το οποίο εντέλλεται να εφαρμόσει ορισμένες από τις πλέον αμφιλεγόμενες πολιτικές της κυβέρνησης του προέδρου Τραμπ: από το σχέδιό του για την ανέγερση τείχους στα σύνορα με το Μεξικό ως τον διαχωρισμό των ανήλικων μεταναστών από τις οικογένειές τους. Στόχος των πολιτικών αυτών ήταν να μειωθεί ο αριθμός των μεταναστών από το Μεξικό και κράτη της κεντρικής Αμερικής που εισέρχονται παράτυπα στις ΗΠΑ.

Η Νίλσεν είχε επικριθεί έντονα από τους Δημοκρατικούς και είχε βρεθεί αντιμέτωπη με σκληρά ερωτήματα στο Κογκρέσο.

Η Κίρστεν Νίλσεν

Ο Τραμπ επιμένει ότι οι αφίξεις μεταναστών στα νότια σύνορα της χώρας του αποτελούν κατάσταση «έκτακτης ανάγκης». Πρόσφατα, απείλησε να κλείσει τα σύνορα με το Μεξικό, ή τμήματά τους, εάν το Κογκρέσο δεν προωθήσει τροποποιήσεις στη νομοθεσία προκειμένου να κλείσουν αυτά που ο ίδιος αποκαλεί «παραθυράκια» υπέρ των μεταναστών.

[newsit.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου