ΔΙΕΘΝΗ

Σκωτία: Ελικόπτερο της αστυνομίας συνετρίβη στη Γλασκώβη

σκωτία-ελικόπτερο-της-αστυνομίας-συν-558987

Ελικόπτερο της σκοτσέζικης αστυνομίας έπεσε στην οροφή μιας παμπ στη Γλασκώβη και συνετρίβη, το βράδυ της Παρασκευής.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις όχθες του ποταμού Clyde, στην πολυσύχναστη παμπ, που φέρει το όνομα «Clutha Vaults» και η οποία βρίσκεται στον δρόμο Στόκγουελ.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Σκωτίας, στο ελικόπτερο επέβαιναν δύο αστυνομικοί και ο πιλότος, ενώ το BBC μεταδίδει ότι μέσα στην παμπ βρίσκονταν περισσότεροι από 120 θαμώνες την ώρα του ατυχήματος, ενώ λέγεται πως ανάμεσα στους εγκλωβισμένους είναι και οι ιδιοκτήτες.

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι τοπικές αρχές, σωστικά συνεργεία βρίσκονται στην περιοχή, ενώ περίπου 125 πυροσβέστες έχουν σπεύσει στο σημείο καθώς πολλά άτομα είναι εγκλωβισμένα μέσα στην παμπ.

Αν και ακόμα δεν έχουν γίνει επίσημες αναφορές, εκφράζονται φόβοι για δεκάδες τραυματίες, ενώ σύμφωνα με το Sky News περίπου 32 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της περιοχής.

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο και για έξι νεκρούς και για περίπου 30 τραυματίες.
Πάντως όπως μεταδίδεται δεν σημειώθηκε έκρηξη κατά τη συντριβή.

Άγνωστα παραμένουν πάντως τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου, ωστόσο εικάζεται ότι προκλήθηκε εξαιτίας μηχανικής βλάβης δεδομένου του γεγονότος ότι οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι ήρεμες.

Ισχυρές αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις έσπευσαν στην περιοχή και επιχειρούν.

«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για ανθρώπινες απώλειες» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σκωτίας, Άλεξ Σάλμοντ, ενώ σεμήνυμά του μέσω twitter, τόνισε: «Οι υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης είναι επί ποδός. Οι σκέψεις μας είναι σε όλους τους εμπλεκόμενους στο περιστατικό».

Η αντιπροέδρος της σκοτσέζικης κυβέρνησης Νίκολα Στάρτζεον έγραψε στο Twitter: «Οι σκέψεις μου είναι με όλους τους εμπλεκόμενους και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης».

protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου