ΔΙΕΘΝΗ

Ενοπλοι Αλβανοί εισέβαλαν σε αστυνομικό φυλάκιο της ΠΓΔΜ

ενοπλοι-αλβανοί-εισέβαλαν-σε-αστυνομ-558389
Περίπου 40 ένοπλοι Αλβανοί που φορούσαν στολές του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου (UCK) εισέβαλαν σε αστυνομικό φυλάκιο στη βόρεια ΠΓΔΜ, κρατώντας ομήρους αρκετούς αστυνομικούς.

Οι ένοπλοι έφυγαν από το αστυνομικό φυλάκιο που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Κόσοβο μετά από αρκετές ώρες.

Κατά την εισβολή τους στο αστυνομικό τμήμα έδεσαν με χειροπέδες τρεις από τους τέσσερις αστυνομικούς του φυλακίου και χτύπησαν ακόμη έναν.

Σύμφωνα με την αστυνομία της ΠΓΔΜ, οι ένοπλοι, κατά την εισβολή τους στο αστυνομικό φυλάκιο, είπαν στους αστυνομικούς ότι είναι μέλη του UCK και πως δεν αναγνωρίζουν την ειρηνευτική συμφωνία της Οχρίδας από το 2001 (με την οποία δόθηκε τέλος στις ένοπλες συγκρούσεις που είχαν ξεσπάσει τότε μεταξύ αλβανών ανταρτών και κυβερνητικών δυνάμεων της ΠΓΔΜ).

Μιλώντας αλβανικά, οι ένοπλοι είπαν: «Θα έχουμε αλβανικό κράτος».

Από την πλευρά του, ο Ίβο Κοτέβσκι, αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών της ΠΓΔΜ δήλωσε ότι η χώρα έγινε στόχος τρομοκρατικής επίθεσης.

«Εμείς είμαστε από τον UCK. Να διαμηνύσετε στον Γκρούεφσκι (σ.σ. πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ) και στον Αχμέτι (σ.σ. αρχηγός του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος στην ΠΓΔΜ, το οποίο συμμετέχει στην κυβέρνηση της χώρας) ότι δεν μπορούν να σας σώσουν. Θέλουμε το δικό μας κράτος και δεν αναγνωρίζουμε συμφωνίες όπως αυτή της Οχρίδας. Αν σας συλλάβουμε ξανά θα σας σκοτώσουμε» φέρεται να είπε ο επικεφαλής των ενόπλων Αλβανών που εισέβαλαν στο αστυνομικό τμήμα, σύμφωνα με την αστυνομία της ΠΓΔΜ.

Οι ένοπλοι, σύμφωνα με την αστυνομία της ΠΓΔΜ, κατέγραψαν με κάμερα την εισβολή τους στο αστυνομικό φυλάκιο του χωριού Γκόσιντσε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου