ΔΙΕΘΝΗ

Εξιχνιάστηκε διπλή δολοφονία μετά από 46 χρόνια: Συνελήφθη ένας 80χρονος

εξιχνιάστηκε-διπλή-δολοφονία-μετά-απ-554442

Επί 46 χρόνια η δολοφονία δύο έφηβων κοριτσιών από το Πίτσμπουργκ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής παρέμενε άλυτη. Χάρη στην επιμονή των ερευνητών, όμως, και σε ένα νέο στοιχείο που βρήκαν, η αστυνομία συνέλαβε αυτή την εβδομάδα έναν 80χρονο άντρα στη Νέα Υόρκη με την κατηγορία της διπλής δολοφονίας.

Οι 19χρονες Janice Pietropola και Lynn Seethaler εντοπίστηκαν νεκρές στις 30 Ιουνίου του 1973, στη Βιρτζίνια όπου είχαν πάει για διακοπές. Βρέθηκαν μέσα στο κατάλυμα στο οποίο διέμεναν δίπλα στη θάλασσα. Παρότι οι Αρχές έκριναν ότι επρόκειτο για δολοφονία, η υπόθεση μπήκε στο αρχείο ως άλυτη, αφού η εξαντλητική έρευνα δεν έφερε αποτέλεσμα.

Πέρυσι το φθινόπωρο οι Αρχές στη Βιρτζίνια ξεκίνησαν έρευνα εκ νέου, αφού βρήκαν ένα «δυνατό» στοιχείο για την υπόθεση. Τη Δευτέρα συνέλαβαν τον φερόμενο ως δράστη στη Νέα Υόρκη και του απηύθυναν κατηγορίες για τις δύο δολοφονίες, αλλά και για βιασμό.

Ανάμεικτα είναι τα συναισθήματα του αδερφού της Janice για τη σύλληψη, ο οποίος λέει πως η υπόθεση ξανάνοιξε βαθιές πληγές.

«Ελπίζουμε μέσα από τη δίκη να πάρουμε απαντήσεις, τις οποίες δεν μπορεί να μας δώσει τώρα η αστυνομία, έτσι ώστε να κλείσει κάπως για μας και να μπορέσουμε να δώσουμε κάποια λογική εξήγηση σε ένα τρελό έγκλημα που έβαλε τέλος στη ζωή δύο όμορφων εφήβων», είπε, προσθέτοντας ότι ελπίζει να βγάλει νόημα για το τι έγινε στην παραλία της Βιρτζίνια το 1973.

Ο συλληφθείς έχει εκτίσει τριετή φυλάκιση στη Νέα Υόρκη στο παρελθόν για επίθεση, ληστεία και απόπειρα ληστείας. Αφέθηκε ελεύθερος με αναστολή το 2013.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, η εξέλιξη της τεχνολογίας, που δεν ήταν διαθέσιμη πριν από δέκα χρόνια, βοήθησε στην υπόθεση. Οι ερευνητές συνέχιζαν να προσκομίζουν αποδεικτικά στοιχεία όλα αυτά τα χρόνια, εκ των οποίων κάποιο αποδείχτηκε κομβικό.

[cnn.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου