ΔΙΕΘΝΗ

Αγριεμένος όχλος που διαμαρτύρεται για το lockdown κυνηγά δημοσιογράφο του BBC στη Ντάουνιγκ Στριτ

αγριεμένος-όχλος-που-διαμαρτύρεται-γ-553158

Ένας δημοσιογράφος του BBC αναγκάστηκε να φυγαδευτεί αφού κυνηγήθηκε από ένα αγριεμένο πλήθος στο Λονδίνο, το οποίο διαμαρτύρεται για τα περιοριστικά μέτρα. Ο πολιτικός συντάκτης του “Newsnight” Nicholas Watt κατάφερε να τρέξει και να βρει προστασία στους αστυνομικούς κοντά στη Ντάουνινγκ Στριτ, καθώς οι διαδηλώσεις μεγάλης κλίμακας κατά της επέκτασης του Lockdown πήραν διαφορετική τροπή στη Βρετανία.

Βίντεο δείχνει έναν όχλο να περικυκλώνει τον δημοσιογράφο και να τον αποκαλούν “προδότη” και “κάθαρμα”. Το βίντεο ξεκινά με τον δημοσιογράφο – που φαίνεται να φοράει την διαπίστευση του BBC στο λαιμό του – ακολουθούμενο από μια ομάδα διαδηλωτών στο Whitehall. Ακούγεται ένας διαδηλωτής να τον ρωτάει “γιατί λέτε ψέματα“, καθώς ο Nicholas Watt προσπαθεί ειρηνικά να συνεχίσει τον δρόμο του.

Φαίνεται όμως να τον κλείνουν και αφού κυκλώνεται, γυρνάει και κατευθύνεται προς την Downing Street. Ένας άντρας φαίνεται να φωνάζει στο πρόσωπο του και τότε ο δημοσιογράφος του BBC προσπαθεί να ξεφύγει από την ομάδα τρέχοντας, ενώ τον κυνηγούν. Τελικά καταφέρνει να φτάσει με ασφάλεια πίσω από τους αστυνομικούς που στέκονται μπροστά από την Downing Street.

Σήμερα ένας εκπρόσωπος του BBC News καταδίκασε τις ενέργειες εκείνων στο βίντεο ως “εντελώς απαράδεκτες”. Ένας εκπρόσωπος είπε στη MailOnline: “Όλοι οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να μπορούν να εκτελούν το έργο τους χωρίς εκφοβισμό ή εμπόδια”.

Εν τω μεταξύ, εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον χαρακτήρισε το βίντεο ως “πολύ ανησυχητικό”. Ερωτηθείς εάν ο κ. Τζόνσον είχε δει το βίντεο, ο επίσημος εκπρόσωπος του πρωθυπουργού είπε: “Έχει. Αυτό το βίντεο είναι πολύ ενοχλητικό. Οι δημοσιογράφοι δεν πρέπει ποτέ να αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους συμπεριφορές. Το δικαίωμα διαμαρτυρίας μπορεί να είναι θεμελιώδες στη δημοκρατία μας, αλλά η βία, οι απειλές και ο εκφοβισμός δεν είναι ποτέ αποδεκτές“.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου