ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Ανάρπαστο video game με πρωταγωνιστή τον Ιμάμογλου ως άλλο… Super Mario

τουρκία-ανάρπαστο-video-game-με-πρωταγωνιστή-551856

Ανάρπαστο έχει γίνει στην Τουρκία ένα διαδικτυακό video game που κυκλοφόρησε την Τετάρτη και σχετίζεται με τις δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη.

Στο παιχνίδι πρωταγωνιστεί ως χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης για τον δημαρχιακό θώκο της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος δίνει σκληρή μάχη για να αναλάβει καθήκοντα έπειτα από έναν άκρως αμφίρροπο εκλογικό αγώνα.

Το online παιχνίδι, που τιτλοφορείται Mazbata (η θητεία στα τουρκικά) μπορεί κανείς να το βρει στο mazbata.online, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Μέχρι σήμερα έχει παιχτεί 200.000 φορές.

Ο εν λόγω ιστότοπος αποτελεί μια πλατφόρμα όπου οι πολίτες, που έχουν κουραστεί από την παρατεταμένη εκλογική διαδικασία στην Κωνσταντινούπολη, μπορούν να διασκεδάσουν, εξήγησε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δημιουργός του Εμρέ Σενκάλ.

«Στον κόσμο αρέσει η ιδέα να γιορτάζει μια νίκη, ακόμα και στην εικονική πραγματικότητα, για τον Εκρέμ Ιμάμογλου» είπε ο Σενκάλ, αναφερόμενος στον υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τον Σενκάλ, ο αρχικός στόχος του ήταν να προσθέσει μια δόση σάτιρας στον πολιτικό διάλογο, που κατακλύζεται από κατηγορίες για διαφθορά κι απάτη.

«Θέλω εκείνος να κερδίσει επίσης στον πραγματικό κόσμο. Είμαι χαρούμενος που αυτό το παιχνίδι πρόσθεσε λίγο χρώμα αλλά και στήριξη στον αγώνα του Ιμάμογλου».

Ο χαρακτήρας, που μοιάζει με τον διάσημο Super Mario, πηδάει εμπόδια προκειμένου να συγκεντρώσει ψήφους, και εντέλει να κερδίσει τις εκλογές.

«Προτρέπω το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο να κάνει το καθήκον του» λέει ο Ιμάμογλου, μόλις κερδίσει μια κάλπη γεμάτη από ψήφους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου