ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Κάθειρξη 15 ετών σε «κανίβαλο» που σκότωσε και έφαγε τη μητέρα του

ισπανία-κάθειρξη-15-ετών-σε-κανίβαλο-551803

Ποινή κάθειρξης 15 ετών επέβαλε Ισπανικό δικαστήριο σε 28χρονο κανίβαλο που σκότωσε τη μάνα του και την έφαγε.

Ο Αλμπέρτο Σάντσεθ Γκομέζ συνελήφθη το 2019, αφότου η αστυνομία βρήκε μέλη του σώματος της μητέρας του στο σπίτι της, ενώ μερικά εξ αυτών βρίσκονταν σε πλαστικά τάπερ.

Το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς του Σάντσεθ ότι είχε υποστεί ψυχωτικό επεισόδιο την ώρα της δολοφονίας. Ως ποινή του επιβλήθηκαν 15 χρόνια για δολοφονία και επιπλέον πέντε μήνες και βεβήλωση νεκρού. Επίσης, ο Σάντσεθ καλείται να πληρώσει στον αδερφό του 60.000 ευρώ για την ψυχική οδύνη.

Η αστυνομία είχε φτάσει στο σπίτι της Μαρία Σολεδάδ Γκομέζ στην ανατολική Μαδρίτη τον Φεβρουάριο του 2019, όταν ένας φίλος της εξέφρασε ανησυχία για την τύχη της.

Κατά τη διάρκεια της δίκης προέκυψε ότι ο Σάντσεθ, τότε 26 ετών, είχε στραγγαλίσει τη μητέρα του κατά τη διάρκεια καυγά. Στη συνέχεια τη διαμέλισε και έφαγε κομμάτια από το σώμα της τις επόμενες δύο εβδομάδες, ενώ τάισε και τον σκύλο του.

Σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης ήταν γνωστός στην αστυνομία για περιστατικά βίας κατά της μητέρας του και είχε παραβιάσει περιοριστικούς όρους κατά την περίοδο της σύλληψής του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου