ΔΙΕΘΝΗ

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τις ΗΠΑ

σφοδρή-κακοκαιρία-πλήττει-τις-ηπα-54178

Σφοδρή καταιγίδα πλήττει τις τελευταίες ώρες τις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ, θέτοντας σε κίνδυνο 57 εκατ. ανθρώπους, μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο CBS.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του δικτύου, η κακοκαιρία πλήττει ιδιαίτερα έντονα την περιοχή του βόρειου Τέξας, ενώ τουλάχιστον ένας ανεμοστρόβιλος «χτύπησε» κοντά στην πόλη Φορτ Γουόρθ την Τετάρτη το βράδυ.

Η ισχυρή καταιγίδα εξελίχθηκε σε χαλαζόπτωση στην πόλη Πλέινο, η οποία προκάλεσε πολλές ζημιές σε εκατοντάδες σπίτια. Η καταρρακτώδης βροχή και οι δυνατοί άνεμοι προκάλεσαν διακοπή ρεύματος που άφησε στο σκοτάδι περίπου 5.000 ανθρώπους, αναφέρει το ρεπορτάζ του CBS.

Στο Άρκανσας η κακοκαιρία προκάλεσε ζημιές σε τουλάχιστον επτά σπίτια, ωστόσο δεν αναφέρθηκαν σοβαροί τραυματισμοί. Η συνεχής βροχή είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί συμφόρηση στους δρόμους του Κολοράντο, όπου σημειώθηκε και έντονη χιονόπτωση την Τετάρτη, με αποτέλεσμα δεκάδες οδηγοί να εγκλωβιστούν για ώρες στο μποτιλιάρισμα.

Λόγω της κακοκαιρίας, το διεθνές αεροδρόμιο του Ντένβερ έκλεισε για τρίτη φορά στην ιστορία του, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν πάνω από 1.000 πτήσεις την Τετάρτη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου