ΔΙΕΘΝΗ

Υβρεις στην τουρκική βουλή και το tweet περί αλητείας του υιού Ερντογάν

υβρεις-στην-τουρκική-βουλή-και-το-tweet-περ-541554

Δεν τήρησαν ούτε τα προσχήματα και αντάλλαξαν βαριές κουβέντες οι βουλευτές στην τουρκική βουλή κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2014 που άρχισε την Τρίτη.

Ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), Ζεγίντ Ασλάν και του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της αντιπολίτευσης, Μουχαρέμ Ιντζέ λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια, αν δεν είχαν επέμβει ψυχραιμότεροι συνάδελφοί τους.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Βουλής, Σαντίκ Γιακούτ διέκοψε τη συνεδρίαση, ωστόσο Ασλάν και Ιντζέ συνέχισαν να επιτίθενται ο ένας στον άλλον λεκτικά.

Μετά τη διακοπή, ο Ασλάν είπε ότι ο Ιντζέ τον εξύβρισε και απαίτησε συγγνώμη, αναγκάζοντας τον Γιακούτ να υποσχεθεί μία εξέταση των πρακτικών της συνόδου. Η έρευνα που ακολούθησε αποκάλυψε ότι και οι δύο εκτόξευσαν αισχρολογίες εκατέρωθεν.

Εν τω μεταξύ, ο βουλευτής του CHP, Ενγκίν Αλτάι δήλωσε ότι προσέφυγε στο γραφείο του προέδρου της Βουλής εξαιτίας ενός μηνύματος που ανήρτησε την Τρίτη στο λογαριασμό του στο Twitter ο γιος του τούρκου πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, Μπιλάλ, την ώρα που ο Ερντογάν μιλούσε στην Εθνοσυνέλευση.

«Προσπαθήστε να πάρετε εγγύηση από το λαό. Η βουλή δεν είναι μέρος για αλητεία, ποιος είναι ο σκοπός των κακών τρόπων συμπεριφοράς;», αναφέρει το μήνυμα το οποίο ανέγνωσε στη Βουλή ο Αλτάι.

Σύμφωνα με τον Αλτάι, με αυτό το σχόλιο ο Μπιλάλ Ερντογάν προσέβαλε το τουρκικό έθνος και τους εκπροσώπους του και ζήτησε από την προεδρία της βουλής να αναλάβει νομική δράση εναντίον του.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου