ΔΙΕΘΝΗ

Οργή για τη φωτογραφία του νεκρού Μαντέλα

οργή-για-τη-φωτογραφία-του-νεκρού-μαντ-541528

Δε θα δημοσιευτούν φωτογραφίες του Νέλσον Μαντέλα από το φέρετρο, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής και προέτρεψε τους ανθρώπους να αποφεύγουν την αναδημοσίευση της «υποτιθέμενης εικόνας» του νεκρού προέδρου που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο.

Ενώ δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι περιμένουν υπομονετικά στην ουρά για να αποτίνουν φόρο τιμής στο ανοιχτό φέρετρο του δημοκρατικού ηγέτη στην Πρετόρια, τα social media καταδικάζουν την φωτογραφία που έχει πιθανότατα τραβηχτεί κρυφά και δείχνει το πρόσωπο του νεκρού προέδρου που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

«Η κυβέρνηση έχει επίγνωση της κοινωνικής δραστηριότητας σχετικά με την ύπαρξη ή όχι της εικόνας του νεκρού προέδρου Μαντέλα» αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση.

Χαιρέτισε δε την παγκόσμια καταδίκη που εξέφρασαν οι χρήστες των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης σχετικά με τη δημοσίευση της φωτογραφίας.

«Αν υπάρχει αυτό το περιεχόμενο, η κυβέρνηση καλεί τους πολίτες να μην την δουν και να τη διαγράψουν από το χρονολόγιό τους.

Τόσο η αυθεντικότητα όσο και η προέλευση της φωτογραφίας δεν μπορούν να επαληθευτούν.

Πρόκειται για ένα πράσινης απόχρωσης, γεμάτο κουκίδες κοντινό πλάνο ενός προσώπου που μοιάζει με αυτό του Μαντέλα, με τα μάτια ερμητικά κλειστά.

Η οικογένεια Μαντέλα εξέφρασε ρητώς την επιθυμία να μην κυκλοφορήσει καμία φωτογραφία του νεκρού ενώ έχει ζητηθεί από τους ανθρώπους που περιμένουν υπομονετικά να μην έχουν κάμερες και να απενεργοποιήσουν τα κινητά τους τηλέφωνα.

«Όσον αφορά σε όσους θέλουν να αποτίνουν φόρο τιμής στον Μαντέλα, η κυβέρνηση επαναλαμβάνει την προσοχή πως δεν επιτρέπεται η φωτογράφηση» αναφέρει η επίσημη δήλωση.

Οι χρήστες του Twitter καταγγέλουν τη διάδοση της φωτογραφίας, χαρακτηρίζοντάς την «ντροπή» και «εντελώς ασεβή».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου