ΔΙΕΘΝΗ

Japan Tobacco εναντίον Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

japan-tobacco-εναντίον-παγκόσμιου-οργανισμού-υγ-54131

Σε καταγγελία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) προχώρησε η καπνοβιομηχανία Japan Tobacco International (JTI), γνωστή από τα σήματά της Camel, Winston κ.α.

Σύμφωνα με την JTI, σε συνέδριο που πραγματοποίησε ο Π.Ο.Υ. στη Μόσχα για τη Σύμβαση – Πλαίσιο σχετικά με τον έλεγχο του καπνού στη ρωσική πρωτεύουσα, το κοινό εξαναγκάστηκε να αφήσει το θεωρείο του και παρεμποδίστηκε από την παρακολούθηση της έκτης ενότητας του Συνεδρίου των Ενδιαφερομένων Μερών (“Conference of the Parties”).

«Η χθεσινή απόφαση να αποκλειστούν επιχειρήσεις με έννομο συμφέρον, ομάδες ειδικών και εκπρόσωποι των ΜΜΕ από συζητήσεις που επηρεάζουν τον κλάδο τους και σχετίζονται με το πεδίο εξειδίκευσής τους καταδεικνύει μια κραυγαλέα έλλειψη διαφάνειας, υπευθυνότητας και ακεραιότητας», επεσήμανε ο κ.Michiel Reerink, Αντιπρόεδρος Στρατηγικής Ρυθμιστικών Θεμάτων της JTI.

Ο κ. Reerink υποστηρίζει ότι «το Συνέδριο των Ενδιαφερομένων Μερών έχει για άλλη μια φορά καταληφθεί από μέλη του λόμπι υπέρ του ελέγχου του καπνού, οι οποίοι ελεύθερα εξασκούν δυσανάλογη επιρροή» και καλεί τους επικεφαλής της Σύμβασης-Πλαίσιο για τον Έλεγχο του Καπνού «να εκμεταλλευτούν κάθε εναπομείνασα ευκαιρία για να διορθώσουν τη διαδικασία που παραβιάστηκε και να σεβαστούν τους κανόνες της ορθής διακυβέρνησης, παρά να θεσμοθετούν μια πολιτική κεκλεισμένων θυρών».

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου