ΔΙΕΘΝΗ

Χιόνισε ύστερα από 112 χρόνια στο Κάιρο

χιόνισε-ύστερα-από-112-χρόνια-στο-κάιρο-536428

Τα λευκά φόρεσε η Μέση Ανατολή και για πρώτη φορά εδώ και 112 χρόνια το Κάιρο, καθώς σφοδρό κύμα κακοκαιρίας σάρωσε την περιοχή. Το πέρασμα της καταιγίδας Αλέξα, όπως ονομάστηκε, προκάλεσε σημαντικά προβλήματα στα παλαιστινιακά εδάφη, στην Ιορδανία, στον Λίβανο και στη Συρία.

Χιόνια έπεσαν και στο Ισραήλ, ενώ στο Κάιρο οι κάτοικοι δεν πίστευαν αυτό που έβλεπαν, με αποτέλεσμα τα κοινωνικά δίκτυα να πάρουν φωτιά από τις φωτογραφίες που ανέβαζαν από χιονισμένα τοπία της αιγυπτιακής πρωτεύουσας και με καμήλες να κάθονται πάνω στο χιόνι. Μάλιστα, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, εξαιτίας του χιονιού που έπεσε στο Κάιρο, αυξήθηκαν οι κλήσεις προς την Τροχαία για τρακαρίσματα, σε μια πόλη μάλιστα που είναι γνωστή για τα προβλήματα κυκλοφορίας που αντιμετωπίζει.

Πέραν του Καΐρου, πάντως, οι υπόλοιπες περιοχές, και ιδιαίτερα η Λωρίδα της Γάζας και η Συρία, δεν υποδέχθηκαν το χιόνι με χαρά, αφού η παγωνιά αποτελεί ένα επιπλέον πρόβλημα στα ήδη σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοί τους.

Συγκεκριμένα, στη Λωρίδα της Γάζας οι δρόμοι πλημμύρισαν, οι πολυκατοικίες σε κάποιες περιπτώσεις δεν είχαν νερό από τον δεύτερο όροφο και πάνω, ενώ πολλοί άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους. Στους καταυλισμούς των Σύρων προσφύγων σε Τουρκία και Ιορδανία οι Αρχές μοίρασαν κουβέρτες και ζεστά ρούχα, καθώς το κρύο ήταν τσουχτερό και ο κίνδυνος για τη ζωή των προσφύγων ήταν μεγάλος. Στην Ιερουσαλήμ και στη Δυτική Οχθη έκλεισαν όλοι οι μεγάλοι δρόμοι εξαιτίας της χιονόπτωσης, ενώ εκχιονιστικά μηχανήματα λειτουργούσαν πυρετωδώς για να τους ανοίξουν.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου