ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Απεργούν στην Amazon στο παρά 5’ των γιορτών

γερμανία-απεργούν-στην-amazon-στο-παρά-5-τω-536418

Στο παρά 5’ των εορτών και ενώ η εμπορική κίνηση βρίσκεται στο απόγειο όλου του έτους, οι εργαζόμενοι στο γερμανικό παράρτημα της αμερικανικής εταιρείας Amazon.com απεργούν.

Οι υπάλληλοι του παραρτήματος της εταιρείας διαμαρτύρονται για τη μισθολογική τους κατάσταση.

Το συνδικάτο των εργαζομένων Verdi ανακοίνωσε ότι η απεργία αφορά τους εργαζόμενους στα κέντρα υποδομής στη Λειψία και στο Μπαντ Χέρσφελντ και για πρώτη φορά στο Γκράμπεν.

Επίσης, αντιπροσωπεία Γερμανών εργαζομένων θα πραγματοποιήσει διαμαρτυρία στην έδρα της εταιρείας στο Σιάτλ με τη βοήθεια των συνδικάτων των αμερικανικών εργαζομένων.

Το γερμανικό συνδικάτο έχει οργανώσει σύντομες απεργίες φέτος για να ασκήσει πιέσεις στην Amazon να αποδεχτεί συλλογικές διαπραγματευτικές συμφωνίες στα τμήματα ταχυδρομικών παραγγελιών και λιανεμπορίου.

Ωστόσο, η Αmazon επιμένει να θεωρεί το προσωπικό στα κέντρα της στη Λειψία και την Μπαντ Χέρσφελντ εργαζόμενους σε κέντρα υποδομής και υποστηρίζει ότι αμείβονται υψηλότερα του μέσου όρου που ισχύει για τη βιομηχανία.

Η Amazon απασχολεί περίπου 9.000 υπαλλήλους στη Γερμανία και το Verdi έχει προειδοποιήσει ότι είναι έτοιμο να κηρύξει απεργία λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, γεγονός που θα έπληττε απόλυτα την εταιρεία διαδικτυακών αγορών.

news.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου