ΔΙΕΘΝΗ

Αίγυπτος: Μποϊκοτάρουν το δημοψήφισμα για το Σύνταγμα οι οπαδοί του Μόρσι

αίγυπτος-μποϊκοτάρουν-το-δημοψήφισμ-536027

Οι ισλαμιστές οπαδοί του ανατραπέντος από τον στρατό προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι θα μποϊκοτάρουν το δημοψήφισμα για το νέο Σύνταγμα της χώρας που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί τον Ιανουάριο και θα ξεκινήσουν μια εκστρατεία εναντίον του, δήλωσε σήμερα ένας από τους εκπροσώπους τους.

Η Συμμαχία κατά του πραξικοπήματος, στην οποία κυριαρχούν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι στους οποίους ανήκει ο Μόρσι, αρχικά εξέταζε το ενδεχόμενο να ζητήσει από τους υποστηρικτές της να καταψηφίσουν το νέο Σύνταγμα.

«Απορρίπτουμε οποιοδήποτε δημοψήφισμα διοργανώνεται υπό στρατιωτικό καθεστώς», δήλωσε ο Χάμζα αλ Φαράουι, εκπρόσωπος του κινήματος αυτού που ζητεί την επιστροφή στην εξουσία του εκλεγέντος προέδρου Μόρσι, ο οποίος ανατράπηκε από τον στρατό τον Ιούλιο και έκτοτε κρατείται.

Ο συνασπισμός των ισλαμιστικών ομάδων, που διοργανώνει σχεδόν καθημερινά διαδηλώσεις παρά τη βίαιη καταστολή, θα ξεκινήσει μια εκστρατεία ώστε οι πολίτες να μποϊκοτάρουν το δημοψήφισμα, σημείωσε ο Φαράουι.

Το δημοψήφισμα, που είναι προγραμματισμένο για τις 14 και 15 Ιανουαρίου, θα διεξαχθεί ώστε να επικυρωθεί το νέο Σύνταγμα της Αιγύπτου, το οποίο θα αντικαταστήσει αυτό που ανεστάλη όταν ο στρατός εξεδίωξε από την εξουσία τον Μόρσι.

newpost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου