ΔΙΕΘΝΗ

Μπιλ Κόσμπι: Οργή των θυμάτων του για την αποφυλάκισή του

μπιλ-κόσμπι-οργή-των-θυμάτων-του-για-τη-534709

Η αποφυλάκιση – για τεχνικούς λόγους – του Μπιλ Κόσμπι, του κάποτε αγαπημένου κωμικού που καταδικάστηκε μετά από καταγγελίες για πολλαπλούς βιασμούς γυναικών, προκάλεσε οργή σε όλο τον κόσμο – και πάνω από όλα στα θύματά του.

Η Αντρέα Κόνσταντ, μια πρώην μπασκετμπολίστρια και ένα από τα θύματα του Κόσμπι, για τον βιασμό της οποίας καταδικάστηκε το 2018, δήλωσε ότι η απόφαση:

«Είναι απογοητευτική και προκαλεί ανησυχία, καθώς ενδέχεται να αποθαρρύνει άτομα που ψάχνουν για δικαίωση για σεξουαλική επίθεση μέσω του συστήματος ποινικής δικαιοσύνης, από το να προχωρήσουν σε καταγγελία του θύτη».

Ο ίδιος ο Κόσμπι έγραψε στο Twitter μετά την αποφυλάκισή του:

«Ποτέ δεν άλλαξα τη στάση ή την αφήγησή μου. Επέμενα πάντα ότι ήμουν αθώος».

Δεκάδες γυναίκες έχουν καταγγείλει περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης από τον ηθοποιό, όμως δικάστηκε μόνο για τον βιασμό της Κόνσταντ. Η καταδίκη του το 2018 θεωρήθηκε ορόσημο για το κίνημα #MeToo.

Άλλη μια καταγγέλλουσα, η Πατρίσια Λίρι Στόιερ, δήλωσε στο CNN: «Στο τέλος, ήμασταν περισσότερες από 63 που κάναμε καταγγελία. Αναρωτιέμαι ποιο ήταν το νόημα των 43 χρόνων αυτής της κατάστασης και του τραύματος που υπέστην και του τραύματος που υπέστη ως αποτέλεσμα η οικογένειά μου».

Η Τζάνις Μπέικερ-Κίνι, που έχει κατηγορήσει τον Κόσμπι ότι της έδωσε χάπια και τη βίασε στη διάρκεια της δεκαετίας του 1980, ανέφερε στο WPVI-TV: «Έχω μείνει άναυδη, έχω σοκαριστεί και το στομάχι μου έχει γίνει κόμπος… Ένα νομικό παιχνίδι μπόρεσε να ανατρέψει την απόφαση, παρά το γεγονός ότι τόσοι άνθρωποι τον κατήγγειλαν».

Επιπλέον, ένα πλήθος διάσημων έχει καταδικάσει την απόφαση στα κοινωνικά δίκτυα.

[in.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου