ΔΙΕΘΝΗ

«Δεν υπάρχουν αξιόπιστες αποδείξεις» για εμπλοκή της SAS στον θάνατο της Νταϊάνα

δεν-υπάρχουν-αξιόπιστες-αποδείξεις-534511

«Δεν υπάρχουν αξιόπιστες αποδείξεις» ότι η SAS ενεπλάκη στον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα και του Ντόντι Αλ Φαγιέντ, το 1997 σε τροχαίο στο Παρίσι, όπως ανακοίνωσε η βρετανική μητροπολιτική αστυνομία.

Η βρετανική αστυνομία, αφού ερεύνησε εκτενώς -όπως σημείωσε- το ζήτημα, επί 3 μήνες, απέρριψε το ενδεχόμενο να εμπλέκονται επίλεκτα μέλη της SAS (Ειδικές Αεροπορικές Δυνάμεις) στο θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνας, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει “καμία αξιόπιστη απόδειξη” που να στηρίζει αυτόν τον ισχυρισμό.

Στην ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει ότι εξέτασε τις πληροφορίες που έλαβε φέτος, στις 16 Αυγούστου για το θάνατο της πριγκίπισσας και του συντρόφου της, Ντόντι Αλ Φαγέντ, για να διαπιστώσει κατά πόσο ήταν “ορθές και αξιόπιστες” και να αποφασίσει αν δικαιολογούσαν το άνοιγμα της υπόθεσης εκ νέου.

Η αστυνομία ουδέποτε διευκρίνισε τι είδους ήταν αυτές οι πληροφορίες, όμως τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης υποστήριζαν ότι οι “πληροφοριοδότες” κατηγορούσαν τη SAS ότι ευθύνεται για το θάνατο της Νταϊάνας. Σύμφωνα με την Ντέιλι Τέλεγκραφ οι εν λόγω πληροφορίες ήρθαν στο φως στην πρόσφατη δίκη του Ντάνι Νάιτινγκεϊλ, ενός ελεύθερου σκοπευτή των ειδικών δυνάμεων ο οποίος είχε κατηγορηθεί για παράνομη οπλοκατοχή. Τα πεθερικά ενός άλλου μέλους της SAS, γνωστού μόνο ως “στρατιώτη Ν” και συγκατηγορούμενου του Νάιτινγκεϊλ, διαβεβαίωναν ότι ο πρώην γαμπρός τους είχε εξομολογηθεί στην κόρη τους ότι η μονάδα του “οργάνωσε” το θάνατο της πριγκίπισσας.

Μετά τις έρευνες που έκανε για το θέμα αυτό η βρετανική αστυνομία, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει καμία αξιόπιστη απόδειξη που να στηρίζει αυτήν την κατηγορία και κατά συνέπεια δεν τίθεται θέμα να ξανανοίξει η υπόθεση.

Ο Σάιμον Μακέι, ο δικηγόρος του Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ, του πατέρα του Ντόντι, ο οποίος είναι πεπεισμένος ότι η Νταϊάνα και ο γιος του δολοφονήθηκαν, έκρινε ότι οι έρευνες της αστυνομίας συνιστούν “την τελευταία προσπάθεια να κουκουλωθεί μια υπόθεση 16 ετών” και βεβαίωσε ότι ο πελάτης του “θα συνεχίσει τον αγώνα του για να αποκαλυφθεί η αλήθεια”.

Η Νταϊάνα, ο Αλ Φαγέντ και ο σοφέρ τους, Ανρί Πολ, σκοτώθηκαν στις 31 Αυγούστου 1997 σε τροχαίο δυστύχημα στη σήραγγα της γέφυρας ντε λ’ Αλμά στο Παρίσι. Ο σωματοφύλακας του ζεύγους, ο Τρέβορ Ρις-Τζόουνς, ήταν ο μοναδικός από τους επιβάτες του οχήματος που επέζησε.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου