ΔΙΕΘΝΗ

Εισβολή των Βίκινγκς στο Λονδίνο!

εισβολή-των-βίκινγκς-στο-λονδίνο-533740

Χίλια χρόνια πριν, ο στόλος των Βίκινγκς εισέβαλε στο Λονδίνο με πρόθεση βιασμούς και λεηλασίες. Στην εκπνοή του 2013, μια ομάδα των απογόνων των διάσημων πολεμιστών έφτασε τη Δευτέρα στην Tower Bridge, σε μια αποστολή ειρήνης.

Tο 1013 οι Βίκινγκς πολιόρκησαν το Λονδίνο και ανάγκασαν το βασιλιά Έθελρεντ να φύγει. O δικός τους βασιλιάς Φόρκμπερντ στέφθηκε βασιλιάς της Αγγλίας. Μετά από χρόνια κυριαρχίας, οι Βρετανοί τους έδωσαν χρήματα για να αποχωρήσουν και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Χίλια χρόνια μετά, οι Βίκινγκς γύρισαν ξανά στη βρετανική πρωτεύουσα για να επιστρέψουν αυτά τα χρήματα. ” Ερχόμαστε με ειρηνικούς σκοπούς και μια ομάδα Βίκινγκς θα επιστρέψει τα χρήματα που πήραμε τότε. Το κάνουμε αυτό για να δείξουμε τους ειρηνικούς σκοπούς μας και για να γιορτάσουμε την κοινή κληρονομιά των δύο χωρών” δήλωσε ο Δανός πρέσβης στη Βρετανία, Κλάους Γκρούμπερ.

Ως απόδειξη της καλής θέλησης, ο Τάμεσης γέμισε με Βίκινγκς που έδιναν στους περαστικούς χρυσά νομίσματα, που τελικά όμως ήταν σοκολατένια.

Μέσα στο 2014 Βρετανία και Δανία θα οργανώσουν σειρά εκδηλώσεων, για το πως ζούσαν πραγματικά οι Βίκινγκς.

news.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου