ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ και Μεξικό συνεργάζονται για να πιάσουν ένα βαρόνο

ηπα-και-μεξικό-συνεργάζονται-για-να-πι-533710

Διευρύνθηκαν οι έρευνες για την αναζήτηση ενός Μεξικάνου έμπορου ναρκωτικών, ο οποίος καταζητείται για τη δολοφονία ενός Αμερικανού ομοσπονδιακού πράκτορα, αφού πλέον ο Ραφαέλ Κάρο Κουϊντέρο μπήκε στη λίστα των καταζητούμενων και της Ίντερπολ.

Η Διεθνής Οργάνωση Εγκληματολογικής Αστυνομίας δεν έχει καμία νέα πληροφορία για το που μπορεί να βρίσκεται ο καταζητούμενος, ωστόσο όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση πιστεύεται πως κρύβεται είτε στην Κεντρική Αμερική, την Κολομβία, τον Ισημερινό, το Περού, τη Βενεζουέλα ή την Καραϊβική.

Ο 61 ετών πρώην αρχηγός του καρτέλ Γκουανταλαχάρα είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης 28 ετών –από τα συνολικά 40- για τη δολοφονία του πράκτορα του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, Ενρίκε Καμαρένα, το 1985. Ο πράκτορας είχε απαχθεί, βασανιστεί και δολοφονηθεί κάτι που ώθησε τις αρχές να ξεκινήσουν μία από τις μεγαλύτερες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν ποτέ από τη Δίωξη Ναρκωτικών, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η πρόωρη απελευθέρωση του Κάρο Κουϊντέρο εξόργισε την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Τρεις μήνες αργότερα, το Ανώτατο Δικαστήριο του Μεξικού ακύρωσε την απόφαση του κατώτερου δικαστηρίου για την απελευθέρωση του εμπόρου ναρκωτικών και οι εισαγγελικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα για τη σύλληψή του.

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προσφέρει αμοιβή ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του Κάρο Κουϊντέρο.

news.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου