ΔΙΕΘΝΗ

Την απέλυσαν γιατί ήταν μάγισσα

την-απέλυσαν-γιατί-ήταν-μάγισσα-532405

Η Karen Holland, έμελλε στα 45 της χρόνια να κερδίσει μια από τις σπάνιες δίκες περί θρησκευτικών διακρίσεων στην Αγγλία. Η Holland είχε απολυθεί από τη δουλειά της στο Hertfordshire, με το σκεπτικό πως ήταν μάγισσα, αφού είχε παραστεί σε μια τελετή κατά τη γιορτή του Halloween.

Το δικαστήριο επιδίκασε στην εταιρεία πρόστιμο 27.000 ευρώ και η συγκεκριμένη αποζημίωση αποτελεί μάλλον μοναδική στο είδος της στη συγκεκριμένη χώρα μέχρι σήμερα. Οι προϊστάμενοί της, επιμένουν πως την απέλυσαν αφότου διαπίστωσαν πως έκλεβε, όμως η ίδια ισχυρίζεται πως αποτελούσε ήδη στόχο από τη στιγμή που έμαθαν την ενασχόλησή της με παγανιστικές δραστηριότητες. Κατά τη διάρκεια του Παγανιστικού Φεστιβάλ, που έχει και την ονομασία η Γιορτή των Νεκρών, οι συμμετέχοντες φτιάχνουν φαγητό για τους νεκρούς, οι οποίοι υποτίθεται πως ανασταίνονται κατά τη συγκεκριμένη και μόνο νύχτα και αναζητούν έστω για λίγο τη θαλπωρή των σπιτιών τους. Σερβίρεται κέικ, κρέας αλλά και φρούτα και τσάι, ενώ χρησιμοποιούνται διάφορα αρωματικά στικς.

Η Karen προσέφυγε εναντίον των ιδιοκτητών της επιχείρησης επικαλούμενη διακρίσεις βάσει θρησκευτικών πεποιθήσεων και φύλου, αλλά και μη αιτιολογημένη απόλυση.

Οι ιδιοκτήτες ισχυρίζονται πως είχαν καταγράψει την κλοπή που διέπραξε η Holland μέσω του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης του καταστήματος, ωστόσο είχαν διαγράψει το υλικό κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης. Η Holland είναι μέλος της Wicca, μιας σύγχρονης παγανιστικής θρησκείας, με ρίζες στην Αγγλία του 20ου αιώνα.

news.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου