ΔΙΕΘΝΗ

Καταδίκες για τον φόνο του Βρετανού στρατιώτη Λι Ρίγκμπι

καταδίκες-για-τον-φόνο-του-βρετανού-στ-531021

Καταδικάστηκαν από βρετανικό δικαστήριο, ο 29χρονος Michael Adebolajo και ο 22χρονος Michael Adebowale για την άγρια δολοφονία του 25χρονου στρατιώτη Λι Ρίγκμπι, στο Λονδίνο, τον περασμένο Μάιο.

Οι δυο δράστες καταδικάστηκαν από δικαστήριο στο κεντρικό Λονδίνο, το οποίο χρειάστηκε μόλις 90 λεπτά για να βγάλει την ετυμηγορία. Συγγενείς του Ρίγκμπι ξέσπασαν σε κλάματα μόλις άκουσαν την απόφαση.

Κατά την δίκη, ακούστηκαν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, όπως ότι ο άτυχος 25χρονος, σχεδόν αποκεφαλίστηκε κατά την διάρκεια της άγριας επίθεσης.

Ο Adebolajo κοίταξε άγρια τους δημοσιογράφους και τους ενόρκους, καθώς οδηγούνταν στο κελί του και φίλησε το Κοράνι, ενώ ο Adebowale δεν αντέδρασε στις καταδίκες.

Ο Adebolajo, ο μόνος από τους δυο καταδικασθέντες που έδωσε στοιχεία στο δικαστήριο, παραδέχθηκε ότι σκότωσε τον νεαρό στρατιώτη, αλλά υποστήριξε ότι οι πράξεις του ήταν δικαιολογημένες, στα πλαίσια του πολέμου εναντίον του βρετανικού στρατού και της βρετανικής κυβέρνησης για τους πολέμους που διεξάγει σε μουσουλμανικές χώρες.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου