ΔΙΕΘΝΗ

Εφτιαξαν αυτοκίνητο από 500.000 τουβλάκια Lego

εφτιαξαν-αυτοκίνητο-από-500-000-τουβλάκια-lego-529260

Αυτοκίνητο από τουβλάκια Lego που κινείται με αέρα, και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 20 χλμ/ώρα κυκλοφορεί πλέον στους δρόμους της Μελβούρνης.

Το αυτοκίνητο κατασκεύασαν ένας Αυστραλός επιχειρηματίας και ένας Ρουμάνος τεχνολόγος που χρησιμοποίησαν περισσότερα από 500.000 τουβλάκια Lego για την ολοκλήρωσή του.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από πλήθος κόσμου όταν οι κατασκευαστές έστειλαν ένα tweet ζητώντας από τους απλούς ανθρώπους να επενδύσουν σε ένα «φοβερό» εγχείρημα.

Τέσσερις μηχανές με αέρα και 256 πιστόνια, όλα χτισμένα από τουβλάκια Lego, βοήθησαν στο να κινηθεί το αυτοκίνητο. Τα πάντα επάνω του εκτός από τις ρόδες είναι από Lego.

Ο συνιδρυτής Στιβ Σαμαρτίνο, δήλωσε στο BBC πως δεν ήταν ούτε «λάτρης των αυτοκινήτων ούτε φανατικός των Lego.

«Είμαι λάτρης της τεχνολογίας και ήθελα να δείξω πως όλα είναι πιθανά όταν υπάρχουν ιδέες που χρηματοδοτούνται και νέοι άνθρωποι με ταλέντο που έχουν όρεξη για δουλειά» δήλωσε.

«Γνώρισα αυτόν τον τρελό Ρουμάνο έφηβο στο διαδίκτυο και είχαμε αυτή την ιδέα, αλλά ήξερα πως δεν μπορούσα να αντέξω οικονομικά τη χρηματοδότησή του» πρόσθεσε.

Έτσι, ανήρτησε αργά το βράδυ ένα tweet που έγραφε: «Όποιος ενδιαφέρεται να επενδύσει 500 – 1000 δολάρια σε ένα φοβερό και μοναδικό έργο, κάντε tweet. Χρειαζόμαστε περίπου 20 συμμετέχοντες».

Σαράντα Αυστραλοί προσέφεραν μετρητά κι έτσι το Super Awesome Micro όπως ονομάστηκε, έγινε πραγματικότητα.

Χρειάστηκαν 18 μήνες και πολύ περισσότερα χρήματα για την κατασκευή του, όπως δήλωσε ο Σαμαρτίνο.

Το αυτοκίνητο κατασκευάστηκε στη Ρουμανία από τον ίδιο και το συνεργάτη του, Ραούλ Οαίντα και στη συνέχεια ταξίδεψε μέχρι την Αυστραλία, όπου ορισμένα μεγάλα τμήματά του έπρεπε να ξαναχτιστούν.

«Το οδηγήσαμε σε ένα προάστιο της Μελβούρνης. Ο κινητήρας είναι εύθραυστος και ο μεγαλύτερος φόβος μας ήταν να μην γίνει μια τεράστια έκρηξη από Lego και τραυματιστεί κάποιος περαστικός» δήλωσε ο Σαμαρτίνο.

Προς το παρόν δεν έχει σχέδια για επέκταση του στόλου.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου