ΔΙΕΘΝΗ

Ξεπέρασε κάθε όριο ο Οκτάι: Χαρακτήρισε «εισβολείς» Έλληνες και Κύπριους

ξεπέρασε-κάθε-όριο-ο-οκτάι-χαρακτήρισ-527465

Κάθε όριο προκλητικότητας ξεπέρασε ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι, ο οποίος κατά την διάρκεια επίσκεψης του στα Κατεχόμενα, δήλωσε ότι υπάρχει πράγματι ζήτημα κατοχής στην Κύπρο από τους «Ελληνοκύπριους» ενώ τους χαρακτήρισε «εισβολείς» όπως και τους Έλληνες, προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις.

Ο υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος είπε πως βρίσκεται στο ψευδοκράτος για να «προετοιμάσει το έδαφος» για την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 20 Ιουλίου, η οποία αναμένεται να τραβήξει την προσοχή, καθώς ο τελευταίος έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα προχωρήσει σε μεγάλες ανακοινώσεις για την ανατολική Μεσόγειο.

Ο Φουάτ Οκτάι, στις δηλώσεις του, ισχυρίστηκε ότι η 20η Ιουλίου είναι μια επέτειος κατά την οποία «οι Τ/κ ελευθερώθηκαν», ενώ πρόσθεσε ότι οι Τούρκοι της Κύπρου έχουν μια ιστορία αιώνων στο νησί και είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες του νησιού. Στη συνέχεια είπε ότι οι «εισβολείς» (Ελλάδα και Ε/κ) προσπαθούν τώρα να αλλάξουν τις πραγματικότητες αλλά δεν θα πετύχουν. Ο Οκτάι ανέφερε ότι η ίδια πλεύση των Τ/κ και της Τουρκίας στο θέμα των δύο κρατών είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην διεθνή κοινότητα.

Ανέφερε ακόμη ότι εργάζονται για να ενδυναμωθούν οι Τ/κ και μίλησε για τα διάφορα έργα που γίνονται και ισχυρίστηκε ότι όντως υπάρχει θέμα κατοχής στην Κύπρο αλλά αφορά την εισβολή στην Κυπριακή Δημοκρατία από τους Ε/κ. «Η Τουρκία», υποστήριξε, «έφθασε στην Κύπρο το 1974 στη βάση των εγγυήσεων και έφερε την ελευθερία στους Τ/κ» ενώ τέλος, ανέφερε ότι το ψευδοκράτος δυναμώνει με τη στήριξη της Τουρκίας.

[onalert.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου