ΔΙΕΘΝΗ

Διάγγελμα δεσμεύσεων από τον Ομπάμα

διάγγελμα-δεσμεύσεων-από-τον-ομπάμα-435439

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε να κάνει ότι είναι δυνατόν για τον έλεγχο της διαρροής του πετρελαίου από το κοίτασμα της ΒΡ και να βοηθήσει στην αποκατάσταση των ακτών του Κόλπου του Μεξικού.

" Θα αντιμετωπίσουμε αυτή τη διαρροή με ότι μέσο διαθέτουμε και για όσο διάστημα χρειαστεί. Θα αναγκάσουμε την ΒΡ να πληρώσει για την καταστροφή που προκάλεσε", δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Ο Ομπάμα είπε ακόμα ότι είναι ευτυχής που δέχεται προτάσεις και ιδέες τόσο από τους Δημοκρατικούς όσο και από τους Ρεπουμπλικάνους για τη νομοθεσία που θα καλύπτει ευρύ φάσμα θεμάτων ενεργείας, πρόσθεσε όμως ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι δυνατόν να αποφύγουν τις αλλαγές στους τρόπους χρήσης της ενέργειας.

Στο μεταξύ η εταιρία ΒΡ ανακοίνωσε ότι επαναλαμβάνει τις εργασίες περισυλλογής πετρελαίου μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στο στόμιο του κοιτάσματος. Η συλλογή ανέρχεται σε 5.610 βαρέλια πετρελαίου κάθε 12 ώρες ενώ πριν από την πυρκαγιά η δυνατότητα περισυλλογής είχε ανέλθει τα 7.000 βαρέλια το 12ωρο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου