ΔΙΕΘΝΗ

Χαλαρώνει το εμπάργκο

χαλαρώνει-το-εμπάργκο-851206

Το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ ψήφισε υπέρ της χαλάρωσης του χερσαίου αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας, ώστε να επιτραπεί η είσοδος περισσότερων αγαθών στο παλαιστινιακό έδαφος που ελέγχεται από τη Χαμάς, μετά τη διεθνή κατακραυγή που επέτεινε η αιματηρή επίθεση κατά της νηοπομπής που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια.

Συγκεκριμένα, το Ισραήλ φαίνεται ότι θα επιτρέψει υπό όρους την εισαγωγή στη Λωρίδα της Γάζας οικοδομικών υλικών και χάλυβα τα οποία θεωρούνταν από το Ισραήλ υλικά που θα μπορούσαν να έχουν πολεμικές χρήσεις.

Όπως αναφέρουν οι Παλαιστίνιοι θα επιτρέπονται παιχνίδια, σκεύη κουζίνας, στρώματα, πετσέτες. Τα απαγορευμένα αγαθά διακινούνταν μέχρι σήμερα στη μαύρη αγορά• μεταφέρονταν από τις εκατοντάδες σήραγγες που έχουν κατασκευαστεί στη μεθόριο με την Αίγυπτο.

Πάντως, δεν γίνεται αναφορά για την άρση του θαλάσσιου αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας ενώ θα συνεχιστεί η ισχύς των διαδικασιών για την πρόληψη της εισόδου των όπλων και πολεμικού υλικού. Δεν θα επιτρέπεται και η εξαγωγή υλικών ή αγαθών από τη Λωρίδα της Γάζας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου