ΔΙΕΘΝΗ

Αίμα στο Δέλτα του Νείλου

αίμα-στο-δέλτα-του-νείλου-524214

Αιματηρή επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στη Μανσούρα της Αιγύπτου, με συνέπεια το θάνατο τουλάχιστον 14 ανθρώπων και τον τραυματισμό 134, όποως δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας η ισχυρή έκρηξη εναντίον κτιρίου της αστυνομίας και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο κτίριο τμήμα του οποίου κατέρρευσε. Από την έκρηξη κατέρρευσαν τμήματα του πολυώροφου κτιρίου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν περαστικοί. Επίσης έσπασαν τζάμια γειτονικών κτιρίων και πολλά αυτοκίνητα πήραν φωτιά.

Η υποστηριζόμενη από το στρατό κυβέρνηση υποσχέθηκε να πολεμήσει την τρομοκρατία και τόνισε ότι η επίθεση δεν θα γίνει αιτία για οποιαδήποτε παρέκκλιση από το σχέδιο πολιτικής μετάβασης, το επόμενο βήμα του οποίου είναι η διεξαγωγή δημοψηφίσματος τον Ιανουάριο για το νέο σύνταγμα.

«Εχουμε ν’ αντιμετωπίσουμε έναν εχθρό που δεν έχει θρησκεία ούτε πατρίδα, έναν εχθρό που δεν ενδιαφέρεται για τις ζωές των ανθρώπων και το μόνο που επιδιώκει είναι να καταστρέψει την ασφάλεια και να αποσταθεροποιήσει το κράτος«, τόνισε ο αιγύπτιος υπουργός Εσωτερικών Μοχάμεντ Ιμπραχίμ καθώς επιθεωρούσε τον τόπο της επίθεσης.

Εκπρόσωπος του στρατού χαρακτήρισε την επίθεση αποτρόπαια τρομοκρατική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε με παγιδευμένο αυτοκίνητο.

Τρομοκρατική χαρακτήρισε την επίθεση και η προεδρία. «Αυτού του τύπου οι επιχειρήσεις το μόνο που κάνουν είναι να ενισχύουν την αποφασιστικότητα για την εκρίζωση της τρομοκρατίας σε ολόκληρη τη χώρα», τονίζεται στην ανακοίνωση της προεδρίας.

Οι επιθέσεις κατά των δυνάμεων ασφαλείας έχουν αυξηθεί στην Αίγυπτο από την απομάκρυνση στις 3 Ιουλίου από το στρατό του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

Η Αίγυπτος έχει περιέλθει από τις αρχές του καλοκαιριού σε ένα φαύλο κύκλο βίας. Από τη μία πλευρά , η νέα κυβέρνηση με επικεφαλής τον στρατό, de facto καταστέλλει αιματηρά τις διαδηλώσεις των οπαδών του Μόρσι και από την άλλη πλευρά , ομάδες τζιχαντιστών , μερικοί από τους οποίους συνδέονται με την Αλ Κάιντα , εξαπολύουν τακτικές επιθέσεις κατά της αστυνομίας και του στρατού.

Καταδικάζει η Μουσουλμανική Αδελφότητα
Καταδίκασε η Μουσουλμανική Αδελφότητα της Αιγύπτου τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε νωρίς σήμερα με στόχο κτίριο της αστυνομίας

«Η Μουσουλμανική Αδελφότητα καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση στο αρχηγείο της αστυνομίας στην περιοχή της Μανσούρα», τονίζει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση.

«Η Μουσουλμανική Αδελφότητα θεωρεί την πράξη αυτή ως επίθεση εναντίον της ενότητας του αιγυπτιακού λαού και ζητεί τη διεξαγωγή έρευνας ώστε να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης οι δράστες», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η οργάνωση.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου