ΔΙΕΘΝΗ

Το 82% των Συντηρητικών θέλει να παραιτηθεί η Τερέζα Μέι

το-82-των-συντηρητικών-θέλει-να-παραιτηθ-524138

Αντίθετα, το 16% των μελών του Συντηρητικού κόμματος έκρινε ότι η Τερέζα Μέι πρέπει να παραμείνει τόσο στην ηγεσία των Τόρις όσο και στην πρωθυπουργία της χώρας.

Την έρευνα έκανε το site Conservative Home. Η δημοσκόπηση έγινε με προσωπικές συνεντεύξεις από μέλη των Τόρις ύστερα από «τα χειρότερα αποτελέσματα που έχουν καταγράψει οι Συντηρητικοί τα τελευταία είκοσι και πλέον χρόνια» στην τοπικές εκλογές.

Το κυβερνών κόμμα έχασε περίπου 1.300 από τις 4.000 και πλέον έδρες που διατηρούσε σε δημοτικά συμβούλια στις τοπικές εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν την περασμένη εβδομάδα.

«Το αποτέλεσμα [των τοπικών εκλογών] ίσως να μην αποτελεί έκπληξη, δοθείσης της φρικαλέας επίδοσης των Τόρις την περασμένη Πέμπτη και την κατάρρευση της υποστήριξης των μελών στην πολιτική της Μέι για το Brexit», σχολίασε ο διευθυντής του Conservative Home, Πολ Γκούντμαν.

Σε παρόμοια έρευνα που είχε διενεργηθεί τον περασμένο μήνα, το 71% των μελών των Τόρις ανέφερε πως θέλει η Τερέζα Μέι να ανακοινώσει την παραίτησή της ανοίγοντας τον δρόμο για να διεξαχθεί εσωκομματική διαδικασία ώστε να αναδειχθεί νέος ή νέα αρχηγός. Το ποσοστό αυτό αυξήθηκε στο 79% στα τέλη Απριλίου και βρίσκεται πλέον στο 82%.

[newsit.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου