ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Σάλος για το βίντεο με αστυνομικούς που ξυλοκοπούν γυναίκες

ισπανία-σάλος-για-το-βίντεο-με-αστυνομ-524100

Έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση βίντεο στο οποίο αστυνομικοί στην Ισπανία φαίνεται να ξυλοκοπούν με βιαιότητα μια ομάδα γυναικών κατά την διάρκεια διαδήλωσης ενάντια σε νομοσχέδιο που θέτει αυστηρούς περιορισμούς στην άμβλωση.

Το βίντεο ανέβηκε από το ειδησεογραφικό σάιτ Periodismo Humano μετά την διαδήλωση της Παρασκευής στη Μαδρίτη και μόνο μέσα στο σαββατοκύριακο είχε πάνω από 300.000 views, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Στο απόσπασμα διακρίνονται μέλη της ακτιβιστικής ομάδας «Εμείς αποφασίζουμε» να μιλάνε στους αστυνομικούς μετά την διαδήλωση. Ακούγονται φωνές και τότε ξαφνικά, οι αστυνομικοί ρίχνουν κάτω ορισμένες γυναίκες και τις χτυπάνε με τα κλομπ τους.

Αφού έχει δεχθεί επίθεση, μία από τις γυναίκες φωνάζει: «Καθίκι! Μην ξαναπλώσεις χέρι επάνω μου!». Αντιδρώντας, ο αστυνομικός την χτυπά στο στομάχι και την σπρώχνει στο έδαφος.

Οι αστυνομικοί, κρατάνε με την βία τις γυναίκες στο έδαφος, προτού τους περάσουν χειροπέδες και τις βάλουν σε περιπολικό.

Καθώς τις απομακρύνουν, μια από τις γυναίκες, με τα χέρια πίσω από την πλάτη, φωνάζει «η αστυνομία μου σπάει τα χέρια».

Πηγές της ισπανικής αστυνομίας δήλωσαν στο πρακτορείο EFE ότι οι τρεις συλληφθείσες κατηγορούνται για ανυπακοή, αντίσταση και επίθεση κατά οργάνου της τάξης.

Το αντιπολιτευόμενο σοσιαλιστικό κόμμα (PSOΕ) απαίτησε να διεξαχθεί έρευνα από την κυβέρνηση για την αντίδραση των αστυνομικών.

«Τα πολλά βίντεο και οι φωτογραφίες που ανέβηκαν σε κοινωνικά δίκτυα από μάρτυρες δείχνουν υπερβολικές ενέργειες και χτυπήματα σε άοπλες νέες χωρίς πρόκληση και συλλήψεις που δύσκολα εξηγούνται» δήλωσε ο Ραφαέλ Σιμάνκας, βουλευτής του PSOΕ στην Μαδρίτη.

Δείτε το βίντεο εδώ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου