ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία προς Βρετανία: Δεν τίθεται θέμα τροποποίησης των Συνθηκών

γαλλία-προς-βρετανία-δεν-τίθεται-θέμα-523656

O υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν προειδοποίησε σήμερα, Δευτέρα, ότι δεν τίθεται θέμα για τη Γαλλία να εξετάσει το ενδεχόμενο να τροποποιηθούν οι ευρωπαϊκές συνθήκες, σε μια δήλωση που αποτελεί μήνυμα προς τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον.

«Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει όλα να τα συζητήσουμε, να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν μακρύτερα, όμως η γραμμή στην οποία σταματάμε είναι η τροποποίηση της συνθήκης. Δεν τίθεται θέμα τροποποίησης της συνθήκης», τόνισε ο Σαπέν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όταν ερωτήθηκε σχετικά με τις προθέσεις του συντηρητικού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

«Τα ίδια τα θεμέλια της Ευρωπαϊκής Ένωση είναι η ελευθερία της κυκλοφορία των εργαζομένων εντός της επικράτειάς της», σημείωσε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στη βούληση του Λονδίνου να επανεξεταστούν οι όροι κινητικότητας στην Ευρώπη.

Ο Σαπέν αναφέρθηκε και στην πρόθεση της Βρετανίας να διασφαλίσει τους καλύτερους όρους για το οικονομικό κέντρο του Λονδίνου: «Η θέση του City βρίσκεται εντός της Ευρώπης, με τα ίδια πλεονεκτήματα και τους ίδιους κανονισμούς με τους άλλους».

Σήμερα, Δευτέρα, ο Ντέιβιντ Κάμερον είπε ότι έχει εντολή για σκληρή επαναδιαπραγμάτευση με την ΕΕ.

«Έχουμε εντολή, θα είναι δύσκολη προφανώς [η επαναδιαπραγμάτευση], αλλά έχουμε εντολή» τόνισε ο βρετανός πρωθυπουργός.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου