ΔΙΕΘΝΗ

Ζαλίζουν οι θερμοκρασίες στην Κοιλάδα του Θανάτου: Έφτασαν τους 56,6 βαθμούς

ζαλίζουν-οι-θερμοκρασίες-στην-κοιλάδ-522581

Δριμύ κύμα καύσωνα πλήττει τις δυτικές ΗΠΑ για τρίτη συνεχόμενη ημέρα με θερμοκρασίες ρεκόρ. Την Κυριακή το θερμόμετρο στην Κοιλάδα του Θανάτου, στην Καλιφόρνια, έφτασε τους 54 βαθμούς Κελσίου.

Μάλιστα, το θερμόμετρο που βρίσκεται έξω από το Κέντρο Επισκεπτών Furnace Creek στην καρδιά της Κοιλάδας του Θανάτου στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ έδειχνε λίγο πριν από τις 4 μμ 56,6 βαθμούς Κελσίου, ενώ ένας δασοφύλακας της υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων είπε ότι συνήθως η θερμοκρασία εν μέσω καύσωνα είναι λίγο υψηλότερη από την αναγραφόμενη.

Σημειώνεται πως η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία κατέγραψε θερμοκρασία 54,4 βαθμούς Κελσίου, η οποία, αν επιβεβαιωθεί, θα είναι μια από τις υψηλότερες που θα έχουν μέχρι σήμερα καταγραφεί στη Γη.

«Ήρθα μέχρι εδώ για να δω πόσο ζεστά είναι», είπε ο Ρίτσαρντ Ρέιντερ από το Σκότσντεϊλ της Αριζόνα, ο οποίος διένυσε την Κυριακή με το ποδήλατό του 16 χιλιόμετρα κατά μήκος της Κοιλάδας του Θανάτου.

Την ίδια ώρα τουρίστες βγήκαν από τα κλιματιζόμενα αυτοκίνητά τους για όσο χρόνο χρειάζεται ώστε να ποζάρουν για φωτογραφίες με φόντο το θερμόμετρο.

Η πνιγηρή ζέστη, η οποία επικράτησε στο μεγαλύτερο μέρος του Βορειοδυτικού Ειρηνικού, προκάλεσε προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και μεγάλες δασικές πυρκαγιές, ανάμεσά τους και μια στο Νότιο Όρεγκον, η οποία απείλησε σπίτια και οδήγησε σε διακοπές ρεύματος.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της περιοχής και προειδοποίησε τους κατοίκους ότι οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να είναι επικίνδυνες για την υγεία των ιδίων και των αγαπημένων τους, κυρίως μικρών παιδιών και ηλικιωμένων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου