ΔΙΕΘΝΗ

Σύγχυση με τις δηλώσεις Μέι: Δύο από τους τραυματίες ήταν Έλληνες

σύγχυση-με-τις-δηλώσεις-μέι-δύο-από-του-522248

«Δεν φοβόμαστε», δήλωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ενώπιον της βουλής μία ημέρα μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο.

«Δεν φοβόμαστε και η αποφασιστικότητά μας δεν θα υποχωρήσει απέναντι στην τρομοκρατία», είπε κάνοντας λόγο για «επίθεση κατά της ελευθερίας».

Ο δράστης της επίθεσης ήταν γνωστός στις αρχές ασφαλείας, είχε γεννηθεί στη Βρετανία και είχε ανακριθεί από το MI5 για σχέσεις του με τον βίαιο εξτρεμισμό, πρόσθεσε η βρετανή πρωθυπουργός.

Όπως δήλωσε, «τα χθεσινά γεγονότα μας σόκαραν όλους», ενώ ευχαρίστησε τους φίλους από όλο τον κόσμο που δήλωσαν πως στέκονται στο πλευρό της Αγγλίας. Πρόσθεσε επίσης πως πρόκειται για μία επίθεση στους ελεύθερους ανθρώπους.

Σύμφωνα με την ίδια, μεταξύ των τραυματισμένων, περιλαμβάνονται: 12 Βρετανοί, 3 Γάλλοι, 2 Ρουμάνοι, 4 νοτιοκορεάτες, 1 Γερμανός, Ένας Κινέζος, ένας Ιταλός και 2 Έλληνες.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο Αλέξης Γεωργιάδης, δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού / Μακεδονικού Πρακτορείου, πως δεν φάινεται να υπάρχουν Έλληνες ανάμεσα στους τραυματίες.


Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου