ΔΙΕΘΝΗ

Καταδικάζει ο ΟΑΣΕ την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας Vijesti

καταδικάζει-ο-οασε-την-επίθεση-στα-γρα-522070

Στόχος βομβιστικής επίθεσης έγιναν, χθες, τα γραφεία της εφημερίδας Vijesti της Ποντγκόριτσα, στο Μαυροβούνιο, σύμφωνα με τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Β92 του Βελιγραδίου. Την επίθεση, που είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών, καταδίκασε ο ΟΑΣΕ διά της εκπροσώπου του για την ελευθερία των ΜΜΕ Ντούνια Μιγιάτοβιτς.

«Καταδικάζω αυτή την επίθεση και καλώ τις αρχές να διεξαγάγουν άμεση και διάφανη έρευνα, που θα οδηγήσει στην αναγνώριση και τη δίωξη των δραστών» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μιγιάτοβιτς.

Η Vijesti έχει γίνει στόχος επανειλημμένων επιθέσεων τους τελευταίους μήνες. Τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο σημειώθηκαν βανδαλισμοί στα γραφεία της, ενώ τον Αύγουστο βόμβα είχε εκραγεί κοντά στο σπίτι του δημοσιογράφου της εφημερίδας Τουφίκ Σόφτιτς.

Επιπροσθέτως, όπως υπενθυμίζει σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΟΑΣΕ, εμπρηστικές επιθέσεις κατά αυτοκινήτων της Vijesti, το 2011, δεν έχουν ακόμη διαλευκανθεί.

«Το γεγονός ότι κανείς δεν έχει διωχθεί για εκείνες τις επιθέσεις στέλνει μήνυμα ατιμωρησίας» δήλωσε η κ. Μιγιάτοβιτς, χαιρετίζοντας την άμεση αντίδραση του υπουργού Εσωτερικών, ο οποίος επισκέφθηκε άμεσα τα γραφεία της εφημερίδας και καταδίκασε την επίθεση.

newpost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου